Les illes climàtiques del Port de Barcelona reben una menció especial als Architizer A+ Awards

Les illes són una iniciativa pionera en la creació d'entorns urbans acollidors i verds, capaços de mitigar l'impacte del canvi climàtic

Imatge de la illa climàtica del moll de Bosch i Alsina | Adrià Goula Imatge de la illa climàtica del moll de Bosch i Alsina | Adrià Goula

Les illes climàtiques que el Port de Barcelona ha instal·lat al Port Vell han rebut una menció especial dels premis Architizer A+ Awards en la categoria d’arquitectura i paissatge. La plataforma d’arquitectura online Architizer considera les illes climàtiques del Port Vell, ubicades al moll de la Fusta i al passeig de Joan de Borbó, com una iniciativa pionera en la creació d'entorns urbans acollidors i verds, capaços de mitigar l'impacte del canvi climàtic i la qualifica d’operació “d’acupuntura urbana” amb visió estratègica.

Les set illes climàtiques del Port Vell ocupen una superfície de més de 3.000 metres quadrats, disposen d’un paviment de baix índex tèrmic capaç de disminuir la temperatura ambient fins a quatre graus i incorporen un sistema de nebulització d’aigua que s’activa durant els episodis de calor. La instal·lació, que va comportar una inversió de més de 300.000 euros, es va pensar per crear llocs de trobada, descans i esbarjo per al ciutadà combinats amb vegetació, aigua i fusta per a proporcionar condicions d’ombra i confort climàtic, fent front als efectes del canvi climàtic. “Amb les illes climàtiques hem revisat i millorat l’espai públic vora el mar del Port Vell per a que els ciutadans i ciutadanes disposin de zones de confort climàtic que ajudin a mitigar les cada vegada més freqüents onades de calor que patim”, explica Damià Calvet, president del Port de Barcelona.

Les illes disposen d’un paviment de baix índex tèrmic capaç de disminuir la temperatura ambient fins a quatre graus

El Projecte Illes Climàtiques ha anat a càrrec d’SCOB arquitectura i paisatge, estudi fundat el 2005. El treball d’SCOB ha estat reconegut a nivell nacional i internacional i ha obtingut diferents premis en concursos i revistes especialitzades.

Més informació
El Port de Barcelona tanca un semestre de rècord en mercaderies
Damià Calvet: "Catalunya no seria el mateix sense el Port de Barcelona"
El Port i Adif enceten el node logístic ferroviari de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit