Inditex torna a beneficis però encara nota la covid-19

L'empresa guanya 214 milions d'euros entre maig i juliol després d'haver registrat pèrdues de 409 milions els tres mesos anteriors

Una botiga de Zara, que forma part d'Inditex, en una imatge d'arxiu | Europa Press Una botiga de Zara, que forma part d'Inditex, en una imatge d'arxiu | Europa Press

Inditex ja ha deixat enrere els números vermells als quals va entrar per la crisi del coronavirus. L'empresa d'Amancio Ortega ha tornat als beneficis en el segon trimestre fiscal de la companyia (del maig al juliol) després de registrar unes pèrdues de 409 milions d'euros els tres mesos anteriors. La firma de moda ha guanyat entre maig i juliol 215 milions, tot i que en l'acumulat de l'any fiscal encara es troba en pèrdues, de 195 milions. 

Segons ha anunciat l'empresa, si s'exclou la provisió de 308 milions que va fer per accelerar l'estratègia d'integració de les botigues amb el canal online -a causa de l'arribada de la pandèmia-, el primer semestre ja presenta beneficis, de 39 milions. Les vendes encara no s'han recuperat del tot. Durant el seu segon trimestre fiscal ha ingressat 4.730 milions d'euros, fet que suposa un descens del 31% en relació al mateix període de l'any passat. 

Tot i la caiguda, ja s'han començat a recuperar, ja que la reducció entre febrer i maig havia estat del 44%. En l'acumulat del primer semestre, el descens de les vendes ha estat del 37%, amb un total de 8.033 milions ingressats. Cal tenir en compte que un 87% de les botigues físiques han estat tancades fins al maig, a partir del qual van començar a obrir gradualment i seguint les restriccions d'aforament, horari i mesures d'higiene de cada país. Actualment, un 98% de les botigues ja estan obertes. 

Més info: Inditex perd 409 MEUR pel coronavirus

Contràriament, les vendes online han registrat un augment del 74% el primer semestre, fet que ha provocat que el grup propietari de Zara, Pull & Bear i Massimo Dutti, entre altres, arribés per primera vegada al milió de comandes en un únic dia. 

L'ebitda (resultat brut d'explotació) ha estat de 1.486 milions els sis primers mesos de l'any fiscal, un 56% per sota dels 3.447 milions de l'exercici anterior. Durant el segon trimestre, la reducció ha estat del 43%. La companyia ha generat 734 milions d'euros de caixa neta el segon trimestre i la posició financera neta del semestre és de 6.486 milions. 

El president de l'empresa, Pablo Isla, ha assegurat que "la recuperació és fruit de la feina, la implicació i la creativitat de totes les persones que integren Inditex. Estic especialment satisfet de l'evolució de la venda online, ja que demostra la importància de la nostra estratègia d'integració de botiga i online, com a part essencial del nostre model de negoci amb tres pilars clau: flexibilitat, integració i sostenibilitat".

Més informació
Inditex llança a l'online la seva marca 'low cost'
Inditex guanya més malgrat aprovisionar 287 milions pel coronavirus
Inditex marca un nou rècord de vendes
Avui et destaquem
El més llegit