Inditex marca un nou rècord de vendes

L'empresa fundada per Amancio Ortega augmenta un 7,5% la facturació entre febrer i octubre

Pablo Isla, president d'Inditex a l'última junta d'accionistes | Europa Press Pablo Isla, president d'Inditex a l'última junta d'accionistes | Europa Press

Inditex supera una vegada més un rècord de vendes. L'empresa fundada per Amancio Ortega ha facturat 19.820 milions d'euros entre febrer i octubre (els primers nou mesos del seu any fiscal), que representa un 7,5% més que al mateix període del 2018. A tipus de canvi constant, l'increment ha estat del 7%. 

El benefici de la companyia s'ha situat en 2.720 milions d'euros, que suposa una pujada del 12% en comparació al primer semestre de l'any passat. Si s'exclou l'impacte de l'aplicació de les regles de NIIF 16, el benefici net hauria crescut un 9%, segons ha informat la mateixa empresa a través d'un comunicat.  

L'Ebitda (resultat brut d'explotació) s'ha disparat un 45% fins arribar als 5.702 milions d'euros i el resultat net d'explotació (Ebit) ha estat de 3.548 milions, un 16% més. Pel que fa al marge brut, ha augmentat un 8% i representa un 58,2% de les vendes totals del grup, que inclou marques com Zara, Bershka, Oysho i Massimo Dutti.  

Més info: Inditex guanya un 10% més impulsada per la transformació digital

El president de la firma, Pablo Isla, ha assegurat que els resultats econòmics confirmen l'estratègia de la companyia i ha destacat "l'excel·lent comportament de totes les persones que integren Inditex", que permeten que el model integrat de botigues online i físiques creixi de "manera ferma i sostinguda". 

La posició financera neta de l'empresa ha assolit un màxim històric, de 7.734 milions d'euros, un 17% més que fa un any. Les previsions de cara al conjunt d'enguany és d'un creixement de les vendes comparables d'entre un 4% i un 6%. A més de presentar els comptes, el consell d'administració ha acordat el nomenament d'Anne Lange com a nou membre del consell.  

Més informació
Inditex creu que paga massa impostos
Inditex tindrà botiga online a tot el món el 2020
Inditex obre un web global de Zara que tributarà a Espanya
Avui et destaquem
El més llegit