InnoBA es rellança a Ca n’Andalet

El centre municipal de referència de l’economia social i solidària vol accelerar projectes i empreses del sector i ampliar la seva xarxa de recursos

Exterior de l'edifici de Ca n'Andalet | Cedida Exterior de l'edifici de Ca n'Andalet | Cedida

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat InnoBA - Ca n’Andalet, un equipament ubicat al districte d’Horta-Guinardó, per posicionar i accelerar projectes d’Economia Social i Solidària (ESS). Fins ara, aquest centre s’havia ubicat a Can Jaumandreu, espai que s’ha cedit recentment a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). El nou equipament forma part de l’aposta del consistori i Barcelona Activa per enfortir les organitzacions i empreses ESS, que va començar el 2015 i que ha escalat en aquest mandat amb el Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària 2021-2023. Així s’ha fet palès els darrers anys, ja que l’any 2015, el pes d’empreses ESS ateses per Barcelona Activa era del 3,5%, i l’any 2022 representen un 10,4% del total. 

Més info: Neix InnoBA, un paraigua de projectes d'economia social

InnoBA - Ca n’Andalet disposa d’un conjunt de programes i serveis especialitzats en Economia Social i Solidària, a més d’una incubadora de projectes, que tindrà capacitat per acollir fins a una vintena d’iniciatives. Aquest mes, Barcelona Activa llançarà una nova crida per allotjar-hi més projectes, després de tres anys de funcionament de la incubadora. D'aquesta manera, InnoBA - Ca n’Andalet començarà a estendre i divulgar els valors i principis de l’ESS a través de programació d’activitats i esdeveniments en col·laboració amb el món socioempresarial i acadèmic.

L’espai, amb unes dimensions de 900 metres quadrats, correspon a un mas històric que l’Ajuntament de Barcelona va adquirir als anys 90, i on fins ara s’han ofert serveis d’ocupació a la ciutadania. Així, es continuaran prestant serveis d’ocupació i promoció econòmica a la població i al teixit empresarial, i també col·laborarà amb l’altre espai per a l’ESS que s’inaugurarà al Bloc IV de Can Batlló, el gener de 2024.

Més informació
Barcelona Activa promou la indústria 4.0
Barcelona Activa impulsa un nou espai a Sant Andreu
Barcelona Activa aconsegueix revifar i actualitzar els oficis tradicionals
Avui et destaquem
El més llegit