Canadell i una candidatura republicana a la Cambra de Barcelona

El fundador de Petrolis Independents es presenta dins una llista d'empresaris que té el suport del CCN i l'ANC

Joan Canadell és el fundador de Petrolis Independents | Cedida Joan Canadell és el fundador de Petrolis Independents | Cedida

El fundador de Petrolis Independents, Joan Canadell, ha donat un pas endavant i ha fet públic que s'uneix a la candidatura d'empresaris que té el suport del Cercle Català de Negocis (CCN) i l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) per agafar les regnes de la Cambra de Comerç de Barcelona. "Som 40 empresaris i autònoms que volem que les Cambres actuïn en clau catalana i treballin per desenvolupar el potencial econòmic que tenim en aquest petit gran país", ha assegurat. 

Més concretament, el cofundador del CCN ha detallat a VIA Empresa que es presentarà per l'epígraf 8.2 que és el d'agents comercials. De moment, la llista no inclou un candidat presidenciable sinó un equip format per 40 empresaris que vol prendre decisions en funció del resultat electoral. A partir d'aquí, no es descarten aliances, guanyar la presidència o fer oposició des del ple de la Cambra. "Ho haurem de decidir entre tots", afegeix. 

Més info: Petrolis Independents, la catalana que ja no és espanyola

En aquest sentit, Canadell defensa que la seva candidatura col·legiada té "experiències empresarials diferents amb un mínim denominador comú: desenvolupar el màxim potencial econòmic de Catalunya i en cap cas, sotmetre's al poder de Madrid". I té molt clar que les eleccions es guanyen epígraf a epígraf: "Una llista amb un presidenciable tenia sentit abans perquè només es presentava una candidatura. Ara no". 

República i sobirania fiscal

Tot i que aquesta llista és l'última a entrar a la cursa electoral de la Cambra, ho ha fet amb força i també política de la mà del CCN i l'ANC. Tant és així que aquest col·lectiu d'empresaris ja ha mostrat el seu ferm compromís "amb la República catalana i la sobirania fiscal sense submissió als interessos d'oligopolis i empreses amb seus no catalanes" alhora que vol desvincular-se "de la Cambra d'Espanya i l'economia de l'Ibex 35".

Els quatre grans eixos estratègics són: el compromís amb el país, la representació, el bon govern i la transformació. A tall de mesures concretes, es proposa l'alliberament dels peatges de les autopistes, recuperar les caixes d'estalvi, promoure aliànces estratègiques amb els territoris de l'Eurosunbelt, defensar les empreses que pateixen boicot comercial, fomentar les concessions d'obres i serveis públics o limitar els mandats a les Cambres, entre d'altres. 

"La finalitat és retornar la representativitat de les Cambres de Comerç a les pimes, comprometre-les amb la situació política del nostre país, reduir-ne el caràcter presidencialista i fer-ne d'elles veritables catalitzadors del nostre teixit empresarial", afegeixen. Entre passadissos, sonen també alguns noms mediàtics com el de l'actor Joel Joan, tot i que encara no s'ha fet pública la llista definitiva d'empresaris.

La crítica entre candidats

Des del CCN no es dubta tampoc a criticar que "hi ha altres candidats a la presidència de la Cambra de Barcelona que es presenten en nom del moviment sobiranista amb la finalitat d'ocupar aquest espai electoral. Tanmateix, hem d'advertir a l'electorat d'aquesta Cambra que alguns candidats no son allò que diuen ser i enlairen l'estelada, són membres de la junta directiva de grans empreses que recentment ha deslocalitzat la seva seu fora de Catalunya, instrumentalitzades pel Govern espanyol".

Més info: El Govern espanyol fa marxa enrere amb el vot per correu postal a les Cambres

"A més, no ens consta que mai hagin participat activament en el procés sobiranista si no ha estat per entorpir-lo des de dins o per aprofitar-se'n", etziben. Així doncs, es té molt clar que són les empreses estrangeres que inverteixen a Catalunya les que haurien de formar part dels òrgans de decisió de les 13 Cambres catalanes en lloc d'aquelles que han traslladat la seva seu social. 

A la disputada cursa electoral per la Cambra de Comerç de Barcelona també hi haurà candidatura republicana. 

Més informació
Crous-Torres i 50a50: crònica d'un (des)acord en 72 hores
El CCN i un grup britànic creen un fons per donar liquiditat a empreses a Catalunya
El Centre Català de Negocis es presentarà a les eleccions de les cambres de comerç
Avui et destaquem
El més llegit