El Govern espanyol fa marxa enrere amb el vot per correu postal a les Cambres

El Ministeri d'Indústria publica un ordre al BOE per regular les eleccions camerals amb el vot electrònic

Miquel Valls és president de la Cambra de Barcelona des de 2002 | ACN Miquel Valls és president de la Cambra de Barcelona des de 2002 | ACN

Les eleccions a les 13 Cambres de Comerç de Catalunya es faran per vot electrònic. Aquesta notícia és del 18 de desembre de 2018. El Govern espanyol vol impugnar el vot electrònic i incloure el vot per correu postal a les Cambres. Aquesta altra notícia data del 29 de gener de 2019. I com no hi ha dos sense tres, el resultat final és que les eleccions a les Cambres de principis de maig es faran només per vot electrònic. 

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha publicat un ordre ministerial al BOE per regular les eleccions amb el vot electrònic i renovar així els òrgans de govern de les Cambres, segons ha avançat La Vanguardia. En total, la cartera dirigida per Reyes Maroto reclama a la Generalitat el compliment de sis requisits, gràcies als quals es vol evitar vots falsos, preservar el secret de vot com per exemple, a través d'un mecanisme d'encriptació. 

Així doncs, queda descartat el vot per correu postal del primer esborrany del ministeri i es dona via lliure a la celebració de la cursa electoral per vot electrònic de forma remota entre el 2 i el 7 de maig i presencial, el 8 de maig.

Més info: L'aliança entre Crous i Torres per presidir la Cambra de Barcelona

El president de Numintec, José Maria Torres, que s'ha incorporat a la candidatura de l'exdirectiu de Damm Enric Crous per presidir la Cambra de Barcelona ha recordat en més d'una ocasió que "a les eleccions del 2010, on la participació va ser de l’1,8% del cens electoral, del qual el TSJC va considerar nul el 100% del vot emès per correu postal i només un 9,2% va votar de forma presencial”

Alhora, aquest nou ordre ministerial evita un foc creuat d'impugnacions i un conflicte de competències entre el Govern espanyol i la Generalitat. Tot plegat, a les portes també d'unes eleccions ja convocades pel president espanyol Pedro Sánchez i que tindran lloc el pròxim 28 d'abril, tot just uns pocs dies abans de les eleccions camerals. 

Més informació
La gota malaia de Crous i Torres a la Cambra
Les eleccions a les Cambres es faran per vot electrònic
El Govern espanyol vol impugnar el vot electrònic a la Cambra
Cambra de Barcelona, un joc d'escacs a quatre (o més)
Avui et destaquem
El més llegit