Jori&Armengol entra al món de la ciberseguretat

La corredoria d'assegurances crea una nova divisió per assessorar empreses en la protecció contra atacs informàtics i altres amenaces digitals

Jori&Armengol presenten Jori&Tech, la nova divisió de suport a la ciberseguretat | iStock Jori&Armengol presenten Jori&Tech, la nova divisió de suport a la ciberseguretat | iStock

La històrica corredoria d'assegurances Jori&Armengol entra al món de la ciberseguretat amb la seva nova divisió Jori&Tech. L'empresa es marca com a objectiu "assessorar i ajudar les empreses a augmentar la seva seguretat per minimitzar riscos" en els entorns digitals, un perill incremental per als negocis del país.

Segons la companyia, l'augment de ciberatacs a les empreses està disparant la demanda per aquest tipus de cobertura. Les dades de l'asseguradora apunten cap a un augment del 30% si es compara amb l'exercici anterior –unes dades que encaixen amb l'escalada de les firmes que han patit atacs digitals en el darrer any, fins al 53%. Els danys d'aquest tipus de bretxes de seguretat podrien comportar la pèrdua de fins al 10% del pressupost anual de l'empresa.

Les principals amenaces que pateixen els negocis amb presència digital són el segrest de la informació mitjançant programes de ransomware i la suplantació d'identitat amb la tecnologia deepfake. La nova divisió de Jori&Armengol proposa un procés d'auditoria de "maduresa cibernètica" en què s'analitzen els punts dèbils de l'empresa i s'ofereixen cobertures per "superar tots els punts de control que sol·liciten les asseguradores abans de contractar una pòlissa de ciberriscos".

Segons el director tècnic de Jori&Armengol, Marc Jori, la implementació del teletreball i la major dependència dels canals telemàtics durant la pandèmia ha fet que les empreses "siguin més vulnerables a l'hora de poder patir un incident de seguretat o protecció de dades personals". La preparació per enfrontar aquestes amenaces, però, "requereix inversió, formació i conscienciació, quelcom que moltes companyies no saben com afrontar", lamenta Ruth Zapatateam leader de Jori&Tech.

Més informació
La ciberseguretat i la BI, protagonistes del Kit Digital de Parlem
La facturació de les empreses de ciberseguretat de Catalunya creix un 11%
Els CIO del sector industrial es protegeixen per garantir la ciberseguretat
Avui et destaquem
El més llegit