L’ICF finança 855 empreses de la Catalunya Central per 218 MEUR

L'entitat financera pública presenta els seus productes i instruments al territori

L'ICF ha presentat els seus productes a la Catalunya central L'ICF ha presentat els seus productes a la Catalunya central

En els darrers cinc anys, l’Institut Català de Finances (ICF) ha finançat 855 empreses de la Catalunya Central per un import global de 218,3 milions d’euros. L’entitat financera pública catalana ha donat a conèixer aquestes dades a Manresa, en el marc d’una jornada que ha organitzat al Centre Tecnològic de la ciutat, per presentar al teixit empresarial del Berguedà, el Solsonès, el Bages i el Moianès els productes i instruments financers que té a la seva disposició per finançar inversions, circulant i capital.

El conseller delegat de l’ICF, Josep Ramon Sanromà ha explicat que l'entitat és “el banc públic especialista en aportar finançament addicional a les empreses i empresaris de Catalunya”, i que en els darrers anys “el Govern ha impulsat canvis legislatius i organitzatius  per tal que l’entitat pugui actuar com a banc públic d’inversions i finançament, a imatge i semblança d’un centenar d’institucions financeres públiques que operen arreu d’Europa”. “El nostre objectiu” ha dit, “és contribuir al creixement econòmic de les comarques de la Catalunya Central, i de tot el país”.

En la sessió, la directora general d’Inversions Creditícies i Risc de l’ICF, Anna Àlvarez, ha presentat als assistents els productes i instruments financers que l’entitat té a disposició de les empreses i emprenedors, entre els que destaquen els préstecs -per a inversió i circulant-, els avals i la inversió en capital risc. Els principals valors dels productes de l’ICF són “el finançament a llarg termini, la diversificació del risc, que no incorporen la contractació de cap tipus de producte addicional i que s’adapten al llarg del cicle vital de l’empresa”, ha destacat.

També ha explicat altres línies de finançament que l’ICF ha llançat al mercat conjuntament amb alguns departaments de la Generalitat i amb condicions preferents per a sectors concrets com la indústria, l’agricultura, l’economia social i la cultura, entre d’altres.

L’ICF compta amb un delegat comercial a la Catalunya Central per apropar la seva oferta de finançament a les empreses manresanes; les assessora en l’anàlisi de les seves necessitats financeres i  les acompanya durant tot el procés.

Més informació
L’ICF i la Comissió Europea finançaran les pimes amb 184 MEUR
El finançament s'apunta al 'speed dating'
L'ICF porta l'oferta financera a l'Advanced Factories
Avui et destaquem
El més llegit