CA | ES

El bàsquet com a motor d’integració social

La Caixa i la Fundació Joventut destinen 50.000 euros a fomentar la pràctica de l’esport entre nens i nenes en risc d’exclusió

Acord entre la Fundació Bancària La Caixa i el Club Joventut Badalona Acord entre la Fundació Bancària La Caixa i el Club Joventut Badalona

El director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, i el president de la Fundació Joventut, Juan Antonio Morales, han signat un conveni de col·laboració per impulsar la promoció del bàsquet com a motor d’integració social.

L’acord es focalitzarà en la realització de projectes de foment del bàsquet entre nens i nenes de diverses escoles de Badalona durant la temporada 2017-2018, per la qual cosa s’ha fet una aportació total de 50.000 euros. 

El 85% de les escoles públiques de Badalona no realitzen activitats extraescolars de bàsquet, un buit que el Joventut es proposa omplir per garantir un accés universal a l’esport, segons han informat en un comunicat.

La Caixa i el Joventut oferiran beques esportives perquè els nens tinguin accés a l'activitat esportiva independentment dels recursos econòmics familiars

Amb aquest objectiu, es duran a terme trobades de bàsquet i s’oferiran beques esportives per tal que els infants tinguin accés a l’activitat independentment dels recursos econòmics familiars. A més, també se celebraran jornades de bàsquet solidari durant les quals es realitzarà una recollida d’aliments per donar al Banc d’Aliments.

Promoció de l’esport accessible

Un altre objectiu de l’aliança entre La Caixa i el Joventut és apostar pel bàsquet en cadira de rodes i integrar així a les persones amb discapacitats físiques. Per això, una part de l’aportació es destinarà al primer equip de bàsquet en cadira de rodes de la Fundació Joventut.

Més informació
L'Obra Social La Caixa millorarà la inserció de 3.700 persones vulnerables a Catalunya
La Caixa destina 90 MEUR a l’R+D
La Caixa impulsa l’envelliment actiu
Avui et destaquem
El més llegit