Els Lara surten del Banc Sabadell

El president del Grup Planeta anuncia que la família també té previst liquidar Inversiones Hemisferio, la seva societat patrimonial

El jurat del Premi Planeta encapçalats pel president del grup, José Creuheras El jurat del Premi Planeta encapçalats pel president del grup, José Creuheras

La família Lara ha sortit del capital del Banc Sabadell i preveu liquidar a finals d'any Inversiones Hemisferio, la seva societat patrimonial. Així ho ha confirmat el president del Grup Planeta, José Crehueras, que ha assegurat durant l'entrega del Premi Planeta que Inversiones Hemisferio només tenia com actius la seu del grup, que ja va ser venuda fa uns mesos al fons Blackstone, i les accions del Sabadell.

La patrimonial de la família Lara era accionista del banc des del 2001 i tenia l'1,5% del total. Al maig, l'exconseller delegat del Grup Planeta José Manuel Lara García ja va presentar la seva renúncia com a conseller extern del Banc Sabadell per, segons va explicar ell mateix, "mantenir-se al marge de la gestió portada a terme per Inversiones Hemisferio i Grup Planeta".

Més info: Planeta relleva José Manuel Lara per Carlos Fernández com a conseller delegat

De fet, la venda de la seu de Planeta al fons Blackstone també s'emmarca en el procés de reestructuració d'Inversiones Hemisferio, que, a més, ha cancel·lat la hipoteca amb el Sabadell sobre la seva seu a l'avinguda Diagonal de Barcelona després d'abonar a l'entitat 160 milions d'euros.

I no només això. El 30 de juliol, el Grup Planeta va anunciar que està negociant en exclusiva la venda a Vivendi de la totalitat d'Editis, el segon major grup editorial de França, en una operació valorada en 900 milions d'euros. En la negociació, Vivendi i Planeta s’han compromès a “explorar noves oportunitats de negoci conjuntes en l’àmbit editorial amb la participació d’Editis".

La seu, a Madrid

D'altra banda, el Grup Planeta descarta per ara retornar la seu social de l'empresa a Catalunya perquè els seus dirigents consideren que ''les condicions no han canviat'' . Creuheras ha explicat que es manté ''ferma'' la decisió presa l'octubre passat per ''seguretat jurídica'' i ha assegurat que el canvi de seu social no ha tingut ''transcendència'' des d'un punt de vista ''operatiu'' perquè els centres de treball es mantenen a les mateixes seus.

El premi Planeta ha rebut aquest 2018 un nou rècord d'originals amb la presentació de 642 novel·les. Segons el jurat, la Guerra Civil i la novel·la històrica han deixat pas a obres amb ''visió de dona''. El guanyador d'entre les deu obres finalistes es donarà a conèixer aquest dilluns.

Creuheras ha admès que hi ha ''moviments'' que indiquen que el retorn de les companyies que van canviar la seu social seria mostra de ''retorn a la normalitat'' però ha assegurat que hores d'ara no s'ho han plantejat, i ha recalcat que fins que ''la situació no canviï'', no es podrà estudiar la decisió.

Més informació
Planeta negocia la venda de la filial francesa Editis
Planeta també trasllada la seu social a Madrid
Avui et destaquem
El més llegit