Llum verda a la compra d'Hivory per part de Cellnex

L'autoritat francesa de la competència confirma l'operació de la multinacional catalana, que ha suposat una inversió de 5.200 MEUR

El conseller delegat de Cellnex, Tobias Martínez | ACN El conseller delegat de Cellnex, Tobias Martínez | ACN

L'autoritat de la competència francesa ha aprovat l'adquisició d'Hivory per part de Cellnex. La compra de la francesa, que gestiona els 10.500 emplaçaments que donen servei a l'operadora SFR, ha suposat una inversió per la multinacional catalana d'uns 5.200 milions d'euros, a que s'afegiran uns altres 900 MEUR dedicats al desplegament de 2.500 nous emplaçaments, entre altres projectes.

Segons ha informat la companyia, l'aprovació per part de l'Autorité de la Concurrence estableix que Cellnex haurà de desinvertir en aproximadament 3.200 emplaçaments urbans al país. La catalana ja estudia noves inversions per dedicar els fons aconseguits amb aquestes vendes, cosa que permetrà que els indicadors financers de l'empresa no es vegin afectats.

En paraules del CEO de Cellnex, Tobias Martínez, "la compra d'Hivory fa valdre el perquè del model de negoci dels operadors neutres i independents d'infraestructures de telecomunicacions". Segons va afirmar el directiu durant l'anunci de l'operació, la catalana estarà en endavant "treballant amb els tres grans operadors mòbils a França".

Més informació
Cellnex instal·larà un sistema DAS al nou metro de París
Cellnex augmenta un 47% els ingressos però encara té pèrdues
FTSE Russell ratifica els avenços ESG de Cellnex
Avui et destaquem
El més llegit