Pablo Vilanova, nou director general de Mercabarna

El nou dirigent forma part de l'equip directiu del recinte alimentari des de l'any 2007

Pablo Vilanova, nou director general de Mercabarna | Cedida Pablo Vilanova, nou director general de Mercabarna | Cedida

El consell d’administració de Mercabarna ha validat el nomenament de Pablo Vilanova com a nou director general. Llicenciat en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, Vilanova forma part de l’equip directiu del recinte alimentari des de l’any 2007. Fins a l’actualitat, l’executiu era el màxim responsable de les àrees d’Estratègia, Innovació i Sostenibilitat. “Les persones vàlides que treballen en la gestió pública han de tenir la possibilitat de fer carrera i promocionar-se internament dins de l’àmbit de l’administració”, apunta Jordi Valls, segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i president de Mercabarna. 

En aquests últims anys, Vilanova ha promogut al polígon alimentari projectes com el de l’energia renovable fotovoltaica d’autoconsum compartit per les empreses del recinte (actualment en execució), o la millora del sistema integral de gestió de residus, amb la implantació de contenidors digitals i la posada en marxa del Foodback, el centre d’aprofitament alimentari de Mercabarna.

Així mateix, quan va estar al capdavant de l’àrea d’Infraestructures, Pablo Vilanova va dirigir el projecte de renovació dels Mercats Majoristes de la ciutat de Barcelona, tenint en compte les necessitats de futur dels diferents sectors que operen a Mercabarna. Ara fa un any, l'Ajuntament de Barcelona i Mercabarna van acordar la instal·lació d'una planta fotovoltaica d'autoconsum en coberta de 360.000 metres quadrats. El projecte de col·laboració publicoprivada entre l'Ajuntament i Mercabarna s'emmarca dins el programa MESBarcelona, impulsat pel consistori, i que consta d'una inversió de 12 milions d'euros. La iniciativa ha de suposar un estalvi de 6.000 tones d'emissions de CO2 anuals, i s'espera que quedi executat el 2025.

Més informació
El sector hortofructícola de Mercabarna duplica les exportacions
Mercabarna preveu unes vendes de sis milions de roses
Transgourmet invertirà 10 MEUR a Mercabarna
Avui et destaquem
El més llegit