Mercabarna preveu unes vendes de sis milions de roses

El 60% de les flors procedeixen de Colòmbia

Durant Sant Jordi es venen el 30% del total de les roses que es comercialitzen a Catalunya al llarg de l’any | iStock Durant Sant Jordi es venen el 30% del total de les roses que es comercialitzen a Catalunya al llarg de l’any | iStock

Mercabarna preveu unes vendes de sis milions de roses a Catalunya, durant la campanya de Sant Jordi. Una tercera part d’aquest moviment sortirà de les instal·lacions de l’espai majorista. El 60% de les flors procedeixen de Colòmbia, el 20% de l’Equador i el 15% d’Holanda. Pel que fa a Catalunya, la producció només representa un 5% de l’activitat global amb dues empreses productores.

Tot i el context econòmic marcat per la pressió inflacionària, el sector no preveu un increment generalitzat de preus. En aquest sentit, els floristes vinculen gran part de les vendes al manteniment de la tradició i la presència de turistes. “Serà un èxit perquè cau en diumenge”, assegura Montserrat Ballarín. La presidenta de Mercabarna ha fet una crida a comprar roses “pels canals oficials”.

En aquest sentit, Ballarín ha explicat que s’ha creat un programa informàtic per controlar les llicències. Tal com recull la Cambra del Llibre, Barcelona superarà les 300 parades de llibres de l’any passat. Pel que fa a la crisi de la distribució, el Gremi de Llibreters s'ha mostrat "molt tranquil" aquest dijous i diu que la regularitat en l'entrega és del 98% des de Nadal.

Més informació
Els campions de Sant Jordi
L'Onze de gala econòmic per Sant Jordi
Els cinc llibres de gastronomia que tot 'foodie' vol aquest Sant Jordi
Avui et destaquem
El més llegit