Mercadona reforça la seva presència al Vallès Occidental

L’empresa ha invertit 6,7 milions d’euros en la construcció d’un nou supermercat a Rubí en una aposta innovadora, eficient i sostenible

Nova obertura d'una botiga eficient de Mercadona a Rubí | Cedida Nova obertura d'una botiga eficient de Mercadona a Rubí | Cedida

Mercadona ha inaugurat un nou supermercat eficient a Rubí (Vallès Occidental), ubicat al carrer Marconi. El nou establiment, que obre amb el nou model de botiga eficient que s’està implantant a tota la cadena, comporta el tancament de la botiga que la companyia tenia fins ara al carrer Calderón de la Barca, per no adaptar-se als estàndards de qualitat requerits actualment. Tots els treballadors passaran a integrar-se en la plantilla de 53 persones del nou establiment.

El nou supermercat arriba després d’una inversió de 6,7 milions d’euros i la participació durant la construcció de 83 proveïdors i més de 500 persones. Amb aquesta obertura, Mercadona ja compta amb 186 supermercats eficients a Catalunya d’un total de 250. 

El model de botiga eficient ofereix novetats en totes les seves seccions. Disposa de xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa, una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, així com la nova secció "A punt per Menjar", que ofereix un total de 35 plats preparats per emportar. 

Més info: Mercadona reforça la seva aposta per la sostenibilitat

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Amb el nou model de botiga, des de Mercadona han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres o nous congeladors horitzontals més eficients energèticament A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una millor gestió energètica.

També s’han instal·lat 466 plaques solars fotovoltaiques a la coberta dins de l’aposta de Mercadona per complementar la demanda energètica amb fonts renovables, 

Mercadona va començar a implantar el nou model de botiga eficient a Catalunya l’any 2017 amb la reforma del supermercat ubicat al municipi de Masquefa. Actualment, la companyia té 250 supermercats a Catalunya, dels quals 186 estan dissenyats a partir del model de botiga eficient.

Més informació
1.623 supermercats de Mercadona participen en el Gran Recapte d'Aliments 2022 2022
Mercadona inverteix 4,5 MEUR a Barcelona
Mercadona va comprar 4.000 MEUR a proveïdors catalans
Avui et destaquem
El més llegit