El ministre Jordi Hereu clausura la vuitena edició d'Advanced Factories, amb 27.756 directius

567 firmes expositores i 382 experts comparteixen les tecnologies clau per transformar les plantes de producció cap a fàbriques automatitzades i intel·ligents

Darrera edició de l'Advanced Factories | Cedida Darrera edició de l'Advanced Factories | Cedida

Advanced Factories ha tancat les portes de la seva vuitena edició posant de manifest la importància d'incrementar el pes de la indústria al PIB industrial i de relocalitzar les plantes de producció. Uns objectius que només es podran aconseguir si la indústria aposta per l'automatització i la robotització per crear fàbriques avançades. Per això, 27.756 directius i professionals industrials han acudit per descobrir les últimes solucions en automatització, robòtica industrial, visió artificial, sistemes integrats de la producció, bessons digitals, Intel·ligència Artificial i totes les tecnologies associades a la indústria 4.0 que han presentat les 567 firmes expositores participants.

La vuitena edició d'Advanced Factories, que ha deixat un impacte econòmic de 62 milions d'euros a la ciutat de Barcelona, ha estat clausurada pel ministre d'Indústria i Turisme del govern de l'Estat espanyol, Jordi Hereu, que ha destacat la prioritat del govern de "desenvolupar el paper actiu de la indústria a la nostra economia i començar a guanyar punts en el pes de la indústria al PIB". Per aconseguir-ho, el ministre ha posat èmfasi en la innovació per "mantenir la competitivitat" i en l'"aplicació intensiva de tecnologia al servei d'una millor indústria". Tanmateix, Hereu ha destacat que "Europa ha pres consciència del que ara anomenem autonomia estratègica, cosa que ens porta a la relocalització industrial. La indústria torna i ho fa amb força, per necessitat, per vocació i perquè un pes més gran de la indústria en l'economia significa més estabilitat laboral, millors salaris, i més desenvolupament social i benestar".

La transformació de la planta de Martorell de Seat cap a una fàbrica avançada

L'última jornada d'Advanced Factories també ha presentat el cas d'èxit de transformació digital de la planta de Seat a Martorell, que està fent passos de gegant cap a una "fàbrica totalment connectada, intel·ligent, sostenible i eficient", ha destacat Alicia Molina, directora d'enginyeria de processos de Seat, a l'Industry 4.0 Congress. Precisament un dels projectes estrella que està treballant la planta de Martorell de Seat és la de zero defectes, a través d'un túnel dotat de càmeres de visió artificial que permet detectar qualsevol classe de fallada a la carrosseria i, en funció de la fallada , decideix desviar el cotxe cap a una estació de reparació o, en canvi, continuar endavant a la línia de producció.

A més, Alicia Molina ha compartit el pròxim projecte de la planta de Martorell per a la fabricació de bateries per al cotxe elèctric. La companyia transportarà amb tren des de Sagunt les cel·les de les bateries fins a Martorell, on s'acabarà de fabricar el conjunt de les bateries, amb una previsió de fabricar 1.400 bateries al dia. Durant tres dies, l'Industry 4.0 Congress també ha congregat 382 experts industrials d'empreses com Forvia, Frit Ravich, Coca-Cola, Europastry, Airbus, Cepsa o Bayer, que han compartit les seves experiències i casos d'ús d'aplicació de les tecnologies 4.0 a les plantes de producció.

Més informació
Advanced Factories es prepara per definir el futur de la fabricació amb IA a Barcelona
Advanced Factories presenta una vuitena edició marcada per la IA i la 'green tech'
Avui et destaquem
El més llegit