Advanced Factories es prepara per definir el futur de la fabricació amb IA a Barcelona

La fira, que preveu l'edició més gran fins a la data quant a superfície expositiva, generarà un impacte econòmic de 62 milions per a la ciutat comtal

L'edició d'enguany generarà un impacte econòmic de més de 62 milions d'euros | Cedida L'edició d'enguany generarà un impacte econòmic de més de 62 milions d'euros | Cedida

Advanced Factories, l'esdeveniment líder en automatització i robòtica industrial del sud d'Europa, obre les portes demà a Fira de Barcelona Gran Via amb l'edició més gran quant a superfície expositiva fins ara. Del 9 a l'11 d'abril, 567 firmes expositores mostraran, en 30.000 metres quadrats d'exposició, les darreres solucions en automatització, robòtica industrial, visió artificial, sistemes integrats de la producció, bessons digitals, intel·ligència artificial i totes les tecnologies associades a la indústria 4.0 als més de 27.000 directius i professionals del sector industrial assistents. L'esdeveniment, que ja va per la vuitena edició, deixarà un impacte econòmic de 62 milions d'euros per a la ciutat de Barcelona.

Advanced Factories deixarà un impacte econòmic de 62 milions d'euros per a la ciutat de Barcelona

“El nostre objectiu amb Advanced Factories és ajudar les pimes i plantes industrials a ser més productives. Per això, oferim l'exposició més gran de solucions en automatització i robòtica industrial”, assenyala Albert Planas, director general de l'esdeveniment. Amb la participació del ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, a Advanced Factories, “aprofitarem per animar que els ajuts i els pertes a la indústria es puguin canalitzar cap a les pimes i els ajudin al repte d'incorporar els seus primers robots i instruments d'automatització com a eix clau per a la competitivitat del país”, afegeix Planas.

Una edició cada cop més internacional

En una edició cada cop més internacional, firmes líders com Accenture, Eurecat, HP, Mitsubishi Electric, Siemens o Telefónica Tech, entre d'altres, mostraran les darreres tecnologies en robòtica i totes les associades a la indústria 4.0. Així, sota el lema Integrating Automation Systems, la vuitena edició de l'Advanced Factories busca fer un pas més en la digitalització de les fàbriques i abordar la integració de tots els equips, sistemes i tecnologies, amb la intel·ligència artificial com a principal instrument de millora de la productivitat.

Més info: Advanced Factories presenta una vuitena edició marcada per la IA i la 'green tech'

382 experts industrials analitzaran els cinc grans eixos de la transformació digital de la indústria: intel·ligència artificial, big data, IoT, robòtica i ciberseguretat. Entre aquests, destaquen Xavier Ferràs, director executiu MBA d'Esade, Alicia Molina, directora d'enginyeria de processos de Seat o Conor Neill, professor de l'Iese. Així mateix, l'Industry 4.0 Congress també donarà a conèixer més de 80 casos d'èxit d'empreses que presentaran les seves experiències industrials en l'adopció de l'automatització, la robòtica i la intel·ligència artificial per millorar l'eficiència i la productivitat de les plantes de producció.

En conjunt, hi haurà cinc auditoris simultanis amb més de 150 conferències enfocades a diferents indústries i amb agendes dirigides a perfils professionals, com el CEO's Leadership Summit, el Plant Manager's Summit, el Fòrum de Ciberseguretat Industrial, el CIO's Summit, el Fòrum d'Intel·ligència Artificial, el 3D Printing Forum i el Congrés Nacional de Gestors de Polígons Industrials.

Més informació
La nova edició d'Advanced Factories definirà el camí de la IA
L'Advanced Factories tanca la seva edició més multitudinària amb 34.827 professionals
Advanced Factories presentarà casos d'èxit d'implementació de la indústria 4.0 al sector tèxtil
Avui et destaquem
El més llegit