Una spinoff de la UOC millora la comunicació dels pacients dependents

Mirou, de l'estudiant de la Universitat Oberta marta Izquierdo, és una aplicació optimitzada per a facilitar la comunicació per trucada o videotrucada

Mirou permet la comunicació de pacients dependents amb familiars a l'exterior | iStock Mirou permet la comunicació de pacients dependents amb familiars a l'exterior | iStock

Una spinoff de la UOC proposa una aplicació per facilitar la comunicació amb l'exterior de persones dependents. L'emergent Mirou, una de les seleccionades al programa d'emprenedoria SpinUOC 2022, fa més accessibles les trucades o videotrucades per a persones amb demències avançades, danys cerebrals o altres malalties que dificultin el seu ús de tecnologies per a la comunicació.

La creadora de l'aplicació, l'estudiant del centre Marta Izquierdo, ha desenvolupat l'aplicació en base a la seva experiència com a auxiliar d'infermeria al torn de nit d'un centre temporal per a malalts de Covid-19 a Barcelona. L'emprenedora recorda casos de persones aïllades amb un alt grau de dependència incapaços de posar-se en contacte amb ningú a l'exterior. "Pensava que hi havia d'haver algun sistema perquè aquelles persones es poguessin connectar amb la família sense esperar que algú hagués d'agafar el mòbil i prémer un botó", raona Izquierdo.

Estudiant del màster de Disseny d'Interacció i Experiència d'Usuari de la UOC, Izquierdo va proposar aquesta idea com a treball de fi de màster. L'aplicació accepta automàticament les trucades de persones externes seleccionades "sense que el pacient hagi de fer cap acció". Segons l'emprenedora, l'aplicació suposa "una ajuda més a la persona aïllada, però també als familiars, perquè moltes vegades no s'hi poden comunicar".

Mirou ja ha estat aplicat a petita escala entre pacients d'un centre sanitari, amb resultats satisfactoris pel que fa a la reacció dels pacients. Izquierdo, en aquest sentit, es troba en procés de cerca "d'algú que pugui desenvolupar l'app". L'emprenedora, explica, està "oberta a col·laboracions" per portar a terme el procés necessari per treure al mercat l'aplicació.

Més informació
Les emergents de salut catalanes capten 296 MEUR en inversions
Dedalus obrirà un hub de salut digital a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit