MIXO, el robot nocturn que serveix cubates en 30 segons

La firma ha llançat la darrera versió del robot, capaç de produir gel i servir fins a 300 begudes sense necessitat de recàrregues

Xavier Olivé, enginyer, i Martin Cohen, CEO i fundador de MIXO | MIXO Xavier Olivé, enginyer, i Martin Cohen, CEO i fundador de MIXO | MIXO

Segons el Departament de Salut, a Catalunya es consumeixen anualment prop d’onze litres d’alcohol per habitant major de 15 anys. Bona part d’aquest es consumeix a discoteques i locals nocturns on, un dia, Martin Cohen, CEO i fundador de MIXO, es va cansar d’esperar més de 20 minuts pel seu cubata i va decidir desenvolupar una màquina capaç de servir des de refrescs fins a vins en menys de 30 segons.

“MIXO va néixer de la problemàtica d’haver de fer llargues cues als festivals, discoteques i esdeveniments per poder demanar un rom-cola”, explica Cohen a VIA Empresa. “Em va semblar insòlit que en el segle XXI estem perdent tant de temps per comprar una cosa tan simple”, afegeix. 

A Catalunya es consumeixen anualment prop d’onze litres d’alcohol per habitant major de 15 anys

Servir cubates de forma sostenible

Des d’aleshores, l’equip de cinc persones que conforma MIXO està desenvolupant el primer robot del món capaç de fer feliç als amants de la nit servint cubates a una velocitat mai vista i amb una autonomia considerable: MIXO pot servir fins a 300 begudes sense necessitat de recàrregues, fet que “no només suposa un gran avenç tecnològic, sinó que també és un moviment important cap a la sostenibilitat”.

MIXO és capaç de produir el seu propi gel

El robot es va idear en el període postpandèmic, a finals del 2020, on els pocs locals d’oci nocturn actius encara havien de complir un extens llistat de normatives relacionades amb la covid-19. Un any després, Cohen va decidir aterrar MIXO a Barcelona Activa per “millorar totes les àrees del projecte” fins a assolir una versió del robot capaç de fusionar beguda alcohòlica amb beguda gasosa en un got amb gel. “Ho dispensa tot per tal que l’usuari no hagi de fer res”, afegeix Cohen, qui detalla que MIXO va arribar al mercat el març del 2022 i recentment ha sortit la seva darrera versió.

Tecnologia dins i fora de la discoteca

El robot integra tots els serveis necessaris en una pantalla tàctil interactiva que permet pagaments amb targeta. A més, la pàgina web disposa d’una calculadora que a partir del nombre de clients diari i els dies oberts del local en qüestió, calcula l’estalvi anual que els propietaris poden obtenir fent servir MIXO. Al robot li acompanya un programari destinat a gestionar el seu manteniment, facturació i disponibilitat ideat per als propietaris.

Un grupo de jóvenes de fiesta descubriendo MIXO | Cedida
Un grup de joves de festa descobrint MIXO | Cedida

Pacha, Shôko i Jowke: MIXO, l'ànima de la festa

“Ara ens estem dirigint bàsicament a les discoteques, que ens paguen per la màquina i un petit percentatge de les vendes que realitza”, detalla el fundador, qui afirma que la màquina està “encaixant” en el mercat. Tant és així que MIXO ha repartit cubates a locals molt coneguts a la capital catalana, com ara Pacha, Shôko, i també a altres ciutats, com La Rioja o Madrid, donant a conèixer una particularitat que soluciona un gran problema: el robot és capaç de produir el seu propi gel, estalviant els propietaris de discoteques i festivals la seva compra i emmagatzematge.

Malgrat haver-se estrenat als grans públics, Cohen ho té clar: “Volem ubicar MIXOs arreu de l’Estat”. Així, en l’actualitat l’empresa està firmant reserves per al pròxim estiu, de manera que “els usuaris puguin gaudir d’un gintònic en 30 segons i, alhora, els propietaris de discoteques experimentin un augment de les vendes reduint el malbaratament de begudes”. El fundador apunta que la resiliència és un element que juga un paper important en el camí de MIXO, així com el seu equip, “la clau de l'èxit”. 

Més informació
Boolibu, la solució contra els "Excels infumables" que uneix empreses i clients
BonaTerra, l'aposta ecològica catalana que descobreix "agricultors amb productes increïbles"
Gatera Studio, o com fusionar videojocs i música per crear art electrònic
Avui et destaquem
El més llegit