Movistar amplia i reforça el 5G a 90 poblacions catalanes

Un total de 50 platges catalanes i 42 punts turístics de l’interior comptaran amb 5G aquest estiu

Una botiga de Movistar | Cedida Una botiga de Movistar | Cedida

Movistar ha potenciat la cobertura 5G a 92 municipis de Catalunya -312 a Espanya- tant interiors amb gran afluència de visitants els dies d'estiu com a zones costaneres especialment concorregudes aquests dies. En concret, 42 localitats de l'interior de Catalunya ofereixen cobertura Movistar 5G, la regió amb més nombre, per davant de les comunitats de Madrid i València. Destaquen poblacions més petites de menys de 1.000 habitants com ara Queralbs (Girona) o Guardiola de Berguedà (Barcelona) i municipis més grans com Tortosa (Tarragona), Figueres (Girona) o Vilassar de Dalt (Barcelona).

A les zones costaneres, Movistar ha ampliat i integrat el 5G a un total de 50 poblacions, on probablement es concentrarà més gent aquest estiu, perquè disposin de connexions mòbils d'alt rendiment amb la nova tecnologia. Catalunya torna a liderar les zones de platja amb els operadors que més xarxes 5G han desplegat, seguida d'Andalusia amb 41 i el País Valencià amb 27.

Pel que fa a la població, a més de les ciutats de l'interior, Movistar ofereix cobertura 5G tant a petites poblacions costaneres com Pals i Begur (Girona) o Santa Sussana (Barcelona) com a grans ciutats, de més de 10.000 habitants, com Cambrils i Salou (Tarragona) o Lloret de Mar i Roses (Girona). Aquest any, Movistar va incorporar la banda de 700MHz al seu desplegament després que tots els operadors rebessin el permís del Ministeri d'Economia i Transformació Digital per habilitar equips de ràdio (node) en aquesta banda el febrer de 2022. De fet, la cobertura de aquest estiu també inclou l’operació de més de 500 instal·lacions a velocitats de 700MHz a tot l’estat espanyol. Actualment, Movistar disposa d'estacions base 5G emetent a 700MHz a totes les comunitats autònomes. La meta és arribar a finals d'any amb 1.400 municipis i a 2.400 el 2023.

Amb aquest desplegament d'estiu, en el qual Movistar treballa amb diversos mesos d'antelació, l'operadora segueix creixent en cobertura 5G, aconseguint amb la instal·lació de nodes de cobertura al 82% de la població, més de 38 milions d'habitants i 1.431 municipis a Espanya. Pel que fa a l'any, Movistar continuarà ampliant i millorant l'àrea de cobertura per augmentar la cobertura a les persones. En aquest sentit, l'operadora, capdavantera a Europa en cables de fibra òptica, considera que la combinació del cable de fibra òptica amb el 5G és fonamental per proporcionar la millor connexió als usuaris.

Més informació
Movistar se suma a la Mobile Week amb grans dosis de 5G, eSports i gaming
El 5G i la fibra, l’autopista de vida per la transformació digital de les pimes
Avui et destaquem
El més llegit