Competència imposa una multa de 41 MEUR a Naturgy

La CNMC acusa el grup energètic de manipular el mercat

Interior d'una oficina de Naturgy a Madrid | iStock Interior d'una oficina de Naturgy a Madrid | iStock

Competència ha imposat una multa de 41,5 milions d’euros a Naturgy per un cas de manipulació del mercat elèctric. De la xifra global, 6 milions corresponen estrictament a la multa i la resta a una indemnització que haurà d’assumir el grup energètic per minimitzar els danys. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència creu que s’ha donat una situació de “preus excessius i sense justificació”. Segons informa la CNMC, la sanció a Naturgy està relacionada amb les seves actuacions en el segment del mercat de restriccions tècniques de la seva central de cicle combinat Sabón 3, a Galícia, entre el març de 2019 i el desembre de 2020. La companyia té la possibilitat de presentar un recurs administratiu davant l’Audiència Nacional. 

En el primer semestre de l’any, Naturgy ha disparat el seu benefici (1.045 milions d’euros) amb un increment d’un 88% en comparació amb el mateix període de l’any passat, segons la documentació enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Des del mes de gener fins al juny, el grup energètic ha executat inversions per valor de 839 milions i té un deute de 10.752 milions. “Aquests resultats mantenen l’evolució positiva dels que ja vam presentar al mercat, corresponents al 2022”, apunta Francisco Reynés. 

En aquest sentit, el president executiu de Naturgy creu que el balanç demostra “la solidesa del pla industrial de la companyia” i, a la vegada, “consolida el nostre paper com a garantia de la seguretat del subministrament energètic a Espanya”. El grup assegura que el primer semestre ha estat marcat per una reducció dels preus de l’energia en un escenari de “volatilitat persistent”. 

Més informació
Naturgy incrementa un 88% el seu benefici
Fundació Naturgy guardona Creu Roja per la seva contribució social
Naturgy reelegeix Francisco Reynés com a president executiu
Avui et destaquem
El més llegit