Naturgy incrementa un 88% el seu benefici

El grup energètic ha tancat el primer semestre amb uns guanys de 1.045 milions d'euros

Exterior de la seu de Naturgy | Cedida Exterior de la seu de Naturgy | Cedida

Naturgy dispara el seu benefici (1.045 milions d’euros) amb un increment d’un 88% en comparació amb el mateix període de l’any passat, segons la documentació enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Des del mes de gener fins al juny, el grup energètic ha executat inversions per valor de 839 milions i té un deute de 10.752 milions. “Aquests resultats mantenen l’evolució positiva dels que ja vam presentar al mercat, corresponents al 2022”, apunta Francisco Reynés. 

En aquest sentit, el president executiu de Naturgy creu que el balanç demostra “la solidesa del pla industrial de la companyia” i, a la vegada, “consolida el nostre paper com a garantia de la seguretat del subministrament energètic a Espanya”. El grup assegura que el primer semestre ha estat marcat per una reducció dels preus de l’energia en un escenari de “volatilitat persistent”. 

Pel que fa al futur, l’objectiu de Naturgy és continuar amb el desenvolupament dels gasos renovables, tant a escala de producció i distribució de biometà a Catalunya i la resta de l’Estat. En línies generals, la demanda d’energia als països on Naturgy treballa ha caigut entre un 6,9% i un 12,5%, principalment per les incerteses i l’augment de temperatures durant l’hivern. En paral·lel, durant les últimes setmanes, Naturgy, juntament amb les empreses Compost Segrià, Sitra i Servei de Gestió Ramadera, ha iniciat la tramitació d'una nova planta de gas renovable a Torrefarrera (Lleida), una de les principals zones d'Espanya generadores de residus agrícoles i ramaders. La instal·lació, que està previst que es pugui posar en marxa el 2025, representarà una inversió de 18 milions d'euros.

Més informació
Fundació Naturgy guardona Creu Roja per la seva contribució social
Naturgy escull Lleida per construir la seva quarta planta de biometà
Naturgy reelegeix Francisco Reynés com a president executiu
Avui et destaquem
El més llegit