Naturgy reparteix un dividend de 485 MEUR

La mesura es va aprovar durant una reunió, celebrada el mes de juliol, del consell d'administració

Francisco Reynés, president executiu de Naturgy | Cedida Francisco Reynés, president executiu de Naturgy | Cedida

Naturgy ha formalitzat el pagament d’un dividend de 485 milions d’euros pels seus accionistes, tal com va aprovar el consell d’administració el passat mes de juliol. L’abonament és de 0,5 euros per títol, una xifra que representa un increment d’un 66% en comparació amb el dividend de l’any passat. Entre els principals accionistes del grup energètic destaquen Criteria (26,7%), CVC (20,7%), GIP (20,6%) i IFM (14,5%). D’aquesta forma, la Fundació La Caixa rebrà 130 milions d’euros i CVC disposarà de 100,4 milions. 

Per la seva banda GIP tindrà 100 milions i IFM, una quantitat superior als 70,3 milions d’euros. El repartiment del dividend es complementa amb un pla d’inversions de 9.900 milions pel període 2023-2025. El 61% d’aquests recursos es destinaran al desenvolupament d’energies renovables i el percentatge restant per renovar el negoci de les xarxes. En paral·lel, Naturgy reforça el compromís amb la descarbonització, la seguretat del subministrament i preus assequibles pels consumidors. Pel que fa a l’aspecte estrictament tècnic, Naturgy aspira al fet que la generació d’energies renovables representi la meitat de l’activitat global, a partir del 2025. 

Un cop finalitzat el primer semestre, Naturgy ha disparat el seu benefici (1.045 milions d’euros) amb un increment d’un 88% en comparació amb el mateix període de l’any passat, segons la documentació enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Des del mes de gener fins al juny, el grup energètic ha executat inversions per valor de 839 milions i té un deute de 10.752 milions. “Aquests resultats mantenen l’evolució positiva dels que ja vam presentar al mercat, corresponents al 2022”, apunta Francisco Reynés. El president executiu de Naturgy creu que el balanç demostra “la solidesa del pla industrial de la companyia” i, a la vegada, “consolida el nostre paper com a garantia de la seguretat del subministrament energètic a Espanya”. El grup assegura que el primer semestre ha estat marcat per una reducció dels preus de l’energia en un escenari de “volatilitat persistent”.

Més informació
Competència imposa una multa de 41 MEUR a Naturgy
Naturgy incrementa un 88% el seu benefici
Naturgy reelegeix Francisco Reynés com a president executiu
Avui et destaquem
El més llegit