Naturgy aterra als EUA amb la seva major fotovoltaica

La multinacional energètica dedicarà 264 MEUR a la nova planta a Texas i continua amb un pla d'inversió de més de 1.000 MEUR a la federació nord-americana

El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés | EP El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés | EP

Naturgy ha encetat la construcció de la seva primera instal·lació d'energia fotovoltaica als Estats Units. La nova plataforma, sota el nom de 7V Solar Ranch, tindrà una potència de 300 MW, i serà la més gran de la companyia al món. La seva construcció suposarà una inversió de 264 milions d'euros, i ocuparà una parcel·la d'unes 800 hectàrees al comptat de Fayette, a l'est de l'Estat de Texas.

L'operativitat comercial de la nova planta fotovoltaica s'iniciaria, segons les previsions de la companyia, abans del final de 2023. Un cop estigui en plena funcionalitat, la instal·lació solar de Naturgy generaria una potència elèctrica d'uns 560 GWh anuals gràcies als seus més de 555.000 mòduls fotovoltaics.

Amb aquesta operació, Naturgy porta per primera vegada la seva tecnologia solar fotovoltaica als Estats Units. La zona on s'ubica, a l'extrem oriental te Texas, és "estratègica", en tant que permet una fàcil connexió amb els grans nuclis urbans de l'Estat –la capital, Austin; a més de Houston, San Antonio i Dallas– el que ofereix a l'empresa espanyola un mercat actiu dins "una àrea d'elevada demanda potencial i creixement continu".

La inversió en la nova central fotovoltàica s'emmarca dins d'un pla de finançament de nous projectes als Estats Units que compta amb un pressupost d'uns 1.000 milions d'euros. L'objectiu de Naturgy és arribar a una potència operativa de 500 MW l'any vinent, i escalar fins els 1.200 MW a finals de 2025. L'aposta es va iniciar el 2021, quan la companyia va comprar fins a 25 projectes al país, amb una potència d'uns 3,5 GW, així com la signatura d'un acord d'exclusivitat amb la companyia Candela Renewables.

L'aposta per les renovables de la companyia l'ha de portar, segons han informat, a assolir els 14 GW de potència total a finals de 2025, una xifra propera al triple de l'actual. En aquest sentit, Naturgy va invertir més de 1.480 milions d'euros l'any 2021, amb uns 952 MEUR dedicats a creixement a les xarxes de gas i electricitat, amb un increment de la potència renovable als Estats Units però també a Austràlia i l'Estat espanyol.

Segons el president de Naturgy, Francisco Reynés, la nova planta és "una fita per a l'empresa, no només per ser la primera fotovoltaica als Estats Units, sinó perquè demostra el nostre ferm compromís amb les renovables". En aquest sentit, Naturgy invertirà principalment en geografies estables i projectes en fases inicials de desenvolupament en el marc de la transició energètica.

Més informació
Naturgy tanca el trimestre amb 354 MEUR de benefici
Naturgy s'alia amb Equinor per explorar el desenvolupament de l'eòlica marina a les Canàries
Naturgy adaptarà l'escissió segons les "incerteses"
Avui et destaquem
El més llegit