Naturgy impulsa projectes energètics innovadors

Durant el seu primer any d'existència, InnovaHub ha oferit assessorament a més de 20 startups

Imatge d'una oficina de Naturgy | Cedida Imatge d'una oficina de Naturgy | Cedida

InnovaHub, la divisió de Naturgy dedicada a l'àmbit d'innovació i nous models de negoci relacionats amb la sostenibilitat i la transició energètica, ha celebrat el seu primer any d'existència amb l'impuls de 15 projectes industrials. En aquest sentit, el grup de treball també ha ofert assessorament a 20 empreses emergents. Els dos projectes de creació empresarial, sota el nom de GIRA Wind i W2BM, neixen amb la voluntat de consolidar un ecosistema de reciclatge integral d'aerogeneradors i la recuperació de materials. L'altra acció busca accelerar la tecnologia de producció de biometà.

"El nostre objectiu és projectar el full de ruta de la companyia, més enllà dels plans estratègics", apunta Jesús Chapado. El director d'Innovació de Naturgy afegeix que "estem preparats per donar resposta, ràpidament, als senyals de canvi de l'entorn". Els eixos principals d'InnovaHub són les investigacions, el desenvolupament de vectors energètics, la cerca de millores d'eficiències i l'emmagatzemat energètic.

Recentment, Naturgy ha formalitzat el pagament d'un dividend de 485 milions d'euros pels seus accionistes, tal com va aprovar el consell d'administració el passat mes de juliol. L'abonament és de 0,5 euros per títol, una xifra que representa un increment d'un 66% en comparació amb el dividend de l'any passat. Entre els principals accionistes del grup energètic destaquen Criteria (26,7%), CVC (20,7%), GIP (20,6%) i IFM (14,5%). D'aquesta forma, la Fundació La Caixa rebrà 130 milions d'euros i CVC disposarà de 100,4 milions.

Més informació
Naturgy reparteix un dividend de 485 MEUR
Competència imposa una multa de 41 MEUR a Naturgy
Naturgy incrementa un 88% el seu benefici
Avui et destaquem
El més llegit