Naturgy última la posada en marxa de dos parcs eòlics a la Terra Alta

La companyia energètica construeix 683 MW renovables a tot l'Estat i posarà en marxa deu plantes eòliques i fotovoltaiques abans d'acabar l'any

Imatge d'un aerogenerador de Naturgy | Naturgy Imatge d'un aerogenerador de Naturgy | Naturgy

Naturgy està immersa en la construcció d'una trentena de parcs eòlics i plantes fotovoltaiques a Espanya, que representaran la incorporació de 683 MW de nova potència al parc renovable espanyol en els propers mesos. Aquests projectes, una desena dels quals està previst que entrin en operativa abans de finals d'any, representen una inversió de 528 milions d'euros. Entre aquests darrers hi ha els parcs Els Barrancs i Punta Redona, a la comarca catalana de Terra Alta.

La companyia construeix actualment 20 instal·lacions i, en les properes setmanes, iniciarà les obres de nou projectes més. Les noves plantes renovables d'energia eòlica i fotovoltaica que sumen 683 MW estan ubicades principalment a Extremadura (310,3 MW), Andalusia (150 MW) i les Canàries (71,9 MW). La resta es distribueixen a Catalunya (49,4 MW), Galícia (46,2 MW), Múrcia (34 MW) i Castella-La Manxa (21,7 MW).

Aquesta nova potència de generació renovable generarà prop de 1.600 GWh/any d'electricitat, equivalent al consum de més de 450.000 habitatges, i evitarà l'emissió a l'atmosfera de més d'un milió de tones de CO2.

La previsió de la companyia és que, abans de finalitzar l'any, entrin en operació un total de 228 MW, que corresponen a deu instal·lacions: FV Tabernas I i FV Tabernas II, a Andalusia; FV Canredondo, a Castella-La Manxa; FV Miraflores, a Extremadura; PE Els Barrancs i PE Punta Redona, a la comarca catalana de Terra Alta; PE Agüimes, PE Camí de la Fusta, FV Puerto del Rosario i FV Salinetas, a Canàries. Aquestes instal·lacions se sumen a dues més, Torozos II i Espina, a Castella i Lleó, que ja han entrat en operació aquest any.

La companyia continua així amb la seva estratègia de desenvolupament d'una cartera renovable, que ja disposa de més de 5,3 GW de potència instal·lada en operació a Espanya i internacionalment.

Naturgy va incrementar la seva potència instal·lada global en el primer semestre d'aquest any. Destaquen els projectes a Xile, Austràlia i els Estats Units

Durant el primer semestre, la companyia va incrementar la potència instal·lada global, principalment a Espanya i Xile. Naturgy preveu tancar l'exercici amb un increment de la potència instal·lada de 500 MW i continuar el creixement el 2023 en renovables amb 1.500 MW addicionals de potència instal·lada a nivell mundial.

A Austràlia, la companyia compta amb diversos projectes en diferents fases de desenvolupament que li permetran augmentar la seva capacitat instal·lada total al país en uns 1.000 MW els propers anys. També als Estats Units, Naturgy continua amb el seu pla de creixement i ja ha iniciat la construcció de la seva primera planta fotovoltaica en aquest país, on els propers anys desenvoluparà 3,2 GW de solar i 2 GW d'emmagatzematge.

Al camp de l'eòlica marina, Naturgy va aconseguir un acord el mes d'abril passat amb la noruega Equinor per a l'anàlisi i el desenvolupament de projectes offshore a Espanya i aprofitar les seves capacitats complementàries per al desenvolupament d'aquesta tecnologia, que compta amb un gran potencial país.

Més informació
Naturgy inverteix 39 MEUR en el nou parc eòlic Torozos II
Naturgy guanya 557 MEUR tot i les provisions per Metrogas
Naturgy afegirà a la xarxa comercial la planta de Vila-sana
Avui et destaquem
El més llegit