L’Obra Social La Caixa facilita la tornada a l’escola a 10.500 nens en risc d'exclusió

Al llarg de tot el curs es facilitaran diferents ajudes educatives a les famílies ateses per CaixaProinfància

Els lots són distribuïts per les més de 170 entitats socials de d’arreu de Catalunya Els lots són distribuïts per les més de 170 entitats socials de d’arreu de Catalunya

L'Obra Social La Caixa facilitarà un total de 10.447 kits de material escolar a nens i nenes de tot Catalunya, dels quals 9.051 són de la província de Barcelona, atesos per CaixaProinfància, el programa dirigit a llars en situació de pobresa amb menors de 0 a 18 anys. En total, 80.519 menors comptaran amb aquesta ajuda al conjunt de l’Estat.

Amb tres modalitats diferents per adaptar-se a cada cicle educatiu (preescolar, primària i secundària), els kits inclouen una motxilla, estoig (amb bolígraf, multicolor, llapis, goma i maquineta), ceres de colors, agenda escolar, joc de regles, compàs i calculadora científica. Aquests lots són distribuïts per les més de 170 entitats socials de d’arreu de Catalunya (400 a tot l’Estat) que desenvolupen el programa en els seus territoris. A la província de Barcelona en són 71, les entitats vinculades a CaixaProinfància que distribuiran els kits.

Una de les principals línies de treball del programa és garantir la promoció socioeducativa dels infants. Per això, a més dels lliuraments dels kits de material escolar, al llarg de tot el curs escolar es facilitaran diferents ajudes educatives a les famílies ateses per CaixaProinfància, com ara reforç escolar o estudi assistit, suport psicomotor, atenció logopèdica i equipament escolar.

Futur esperançador

"L’atenció a la infància amb menys oportunitats és una de les prioritats de l’Obra Social La Caixa. Volem contribuir a oferir-los un futur més esperançador, i l’educació és una de les millors eines per aconseguir-ho", ha explicat el president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé.

El programa treballa amb la premissa que les condicions de l’entorn, com la salut, l’organització familiar o la xarxa social, influeixen directament sobre els processos d’aprenentatge i l’escolarització, de manera que els infants i adolescents que viuen en contextos fràgils tenen més dificultats per aconseguir l’èxit escolar.

Més informació
L'Obra Social La Caixa fomenta el voluntariat de 4.300 persones grans
Prèstecs als millors estudiants per estudiar a l’estranger
L'Obra Social ”la Caixa” destina més d'1 milió d'euros a habitatges d'inclusió social
Avui et destaquem
El més llegit