La política d'equipatge de Ryanair "incompleix la normativa"

L'Organització de Consumidors i Usuaris denuncia l'aerolínia de baix cost per cobrar per les maletes de mà

Ryanair no vol perdre quota de mercat a Catalunya Ryanair no vol perdre quota de mercat a Catalunya

 

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) considera que la  nova política d'equipatge que Ryanair aplicarà des de novembre és "abusiva" i "incompleix la normativa en vigor aplicable", per la qual cosa ha transmès la seva "disconformitat" a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i ha sol·licitat a l'organisme que la valori.

Més info: Ryanair començarà a cobrar per l'equipatge de mà

Des de l'OCU es considera que aquesta política incompleix la Llei de Navegació Aèria, i en concret el seu article 97, en el qual s'estableix que "el transportista estarà obligat a transportar juntament amb els viatgers, i dins del preu del bitllet, l'equipatge amb els límits de pes, independentment del nombre de volums, i volum que fixin els Reglaments".

Segons la normativa, l'excés de pes "serà objecte d'estipulació especial" i "no es considerarà equipatge a aquest efecte els objectes i equipatge de mà que el viatger porti amb si".

"Unicamente podrà denegar-se l'embarcament d'aquests objectes i volums en atenció a raons de seguretat, vinculades al pes o a la grandària de l'objecte, en relació amb les característiques de l'aeronau", recull la norma.

D'altra banda, l'OCU recorda que ja té en marxa una acció judicial contra Ryanair, davant "la passivitat i la falta de compliment" per part de la companyia per indemnitzar a tots els usuaris afectats per retards i cancel·lacions amb motiu de les vagues convocades aquest estiu.

Més informació
Ryanair i els pilots arriben a un acord
Ryanair envia 190 xecs de compensació defectuosos "per error"
Els sindicats demanen als accionistes de Ryanair un canvi de model de negoci
Avui et destaquem
El més llegit