Parlem finançarà l’expansió amb una emissió de bons de fins a 30 milions

La companyia d’Ernest Pérez-Mas planeja continuar amb el pla de compres d’altres empreses de serveis i operadores locals

Una botiga de Parlem Telecom | Cedida Una botiga de Parlem Telecom | Cedida

Parlem Telecom efectuarà una emissió de bons i obligacions convertibles per un import de fins a 30 milions d’euros pels propers cinc anys, segons ha acordat aquest dimecres la junta d’accionistes de la companyia que encapçala Ernest Pérez-Mas.

Amb aquests recursos es finançarà el pla d’expansió. L’objectiu és impulsar el creixement inorgànic, que passa per integrar progressivament en el grup Parlem a empreses de serveis i operadores locals. Així planegen ampliar la cartera de serveis i expandir en seu model en altres àrees geogràfiques.

La junta també ha autoritzat en la reunió d’aquest dimecres que Parlem pugui ampliar el capital social en 20 milions d’euros durant el mateix període de cinc anys. Tots els punts de l’ordre del dia s’han aprovat de manera pràcticament unànime, amb el 98% dels vots favorables, segons indiquen en un comunicat. Entre els accionistes destaquen el mateix Pérez-Mas, a través de la societat patrimonial Afers Laietans, i el fons Inveready.

En un any, les accions de Parlem Telecom han passat dels 2,8 euros inicials fins als 5,6 euros actuals, mentre que la capitalització ha crescut dels 45,3 milions als 91

Aquests anuncis sobre plans de finançament coincideixen amb el primer aniversari de la sortida a borsa de Parlem. Des que el 22 de juny de l’any passat va començar a cotitzar al BME Growth, el valor de les seves accions han passat dels 2,8 euros inicials fins als 5,6 euros actuals. Pel que fa a la capitalització, en aquest mateix període d’un any s’ha incrementat des dels 45’3 milions d’euros fins als 91 milions actuals.

A la nit d’aquest dimecres, Pérez-Mas va convocar una festa a la sala Moritz de Barcelona, on precisament va néixer la companyia fa set anys. Davant de més de 200 accionistes, dels 1.400 de la companyia, va afirmar que aquest 2022 garebé tornaran a duplicar la facturació, per sobre dels 60 milions d’euros. “El primer número ha de començar en sis”, va dir.

Parlem Telecom va tancar el 2021 amb una facturació rècord de 36,7 milions d’euros, un 95% més que els 18,8 milions de l’exercici anterior i el triple que els 10,8 milions de 2019 . No obstant, el 2021 va registrar unes pèrdues de 3,5 milions d’euros, quan en els anteriors exercicis exhibia beneficis, precisament per les despeses generades per la sortida a borsa, l’expansió i la contractació de més personal.

Va subratllar que disposen de recursos per adquirir companyies catalanes del seu sector “abans que vingui algú de fora i les compri”.

Més informació
Ernest Pérez-Mas (Parlem) obrirà un restaurant
Parlem compra Infoself per accelerar la digitalització a les pimes del país
Parlem Ventures accelerarà 12 startups en la seva primera convocatòria
Avui et destaquem
El més llegit