Parlem entra a les renovables amb la compra d'Ecolium

L'operadora crea una nova divisió d'Energia amb els serveis de la gironina dedicada a empreses i clients particulars

Una botiga de Parlem Telecom a Terrassa | EP Una botiga de Parlem Telecom a Terrassa | EP

Parlem Telecom ha adquirit el 100% de l'empresa gironina d'energia neta Ecolium Energia S.A. L'operadora catalana crearà, a partir dels serveis de la seva nova incorporació, una nova divisió d'Energia per oferir plaques fotovoltaiques a empreses i clients particulars. Amb aquesta compra, Parlem Telecom manté la seva aposta per la diversificació amb activitats més enllà dels serveis de telecomunicacions.

Segons ha anunciat Parlem, l'equip fundador i actuals gestors d'Ecolium s'incorporarà a Parlem Energia. L'operadora ha lloat la "dilatada experiència en la gestió de projectes" dels empresaris, especialment cap a les energies renovables, cosa que "aportarà solidesa a la nova divisió de Grup Parlem Telecom".

Ecolium, fundada a Viladamat, és una empresa jove, creada l'any 2020 i dedicada a l'autoconsum fotovoltaic. El 2021 va registrar una facturació de 825.000 euros, i espera multiplicar per quatre els ingressos de cara al 2022, amb un Ebitda projectat de 300.000 euros. Segons ha anunciat Parlem Telecom, Ecolium optarà als Fons Next Generation EU per "encetar projectes digitals que fomentin la transició energètica".

Més informació
Parlem compra Infoself per accelerar la digitalització a les pimes del país
Parlem Ventures accelerarà 12 startups en la seva primera convocatòria
Parlem Ventures, la nova acceleradora en català
Avui et destaquem
El més llegit