Participació històrica d'empreses catalanes al Mobile World Congress

Fins a 360 empreses catalanes assistiran al MWC 2024 en una edició en què la supercomputació tindrà un especial protagonisme en l'estratègia catalana

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, durant la trobada amb diverses startups catalanes que participaran al MWC | Cedida El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, durant la trobada amb diverses startups catalanes que participaran al MWC | Cedida

Un total de 360 empreses catalanes participaran aquest any al Mobile World Congress 2024 i al 4YFN. La xifra és un 8,1% superior a la de l'edició anterior i és, de fet, la més gran de tota la història. Així ho ha anunciat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, en una trobada amb algunes de les startups que participaran la setmana vinent a l'esdeveniment tecnològic acompanyades per la Generalitat. 

La branca més tecnològica del teixit empresarial català escalfa motors per a un dels esdeveniments més importants de l'any, un congrés innovador que genera un impacte econòmic de 461 milions d'euros anuals a Barcelona i que pot esdevenir un abans i un després en la història de cadascuna de les empreses que hi participen, a través dels contactes que aconsegueixin aquells dies. De fet, segons estimacions d'Acció, durant el congrés se celebraran al voltant de 1.000 reunions entre companyies, startups i proveïdors de solucions. 

Més info: Darrere les bambolines: qui mou els fils del Mobile World Congress?

Per a Torrent, l'interès de la Generalitat respecte al Mobile és doble: el primer, "posicionar Catalunya internacionalment en un context tecnològic" i, segon, "impulsar l'ecosistema propi", és a dir, que les empreses catalanes aprofitin el saló per crear aliances, obrir-se a nous mercats o captar inversions.

Durant el congrés se celebraran al voltant de 1.000 reunions entre companyies, startups i proveïdors de solucions

De fet, abans de la trobada de Roger Torrent i el director associat del Barcelona Supercomputing Center Josep Maria Martorell amb els mitjans de comunicació, algunes de les empreses que assistiran a la cita de la mà d'Acció s'han reunit amb l'Albert Castellanos, secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'Acció, i la Gina Tost, secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat, per posar en comú objectius, problemàtiques, reptes i necessitats de cara a la trobada del Mobile i, justament, la majoria de demandes i objectius anaven en la mateixa direcció: crear aliances, obrir-se a nous mercats o captar inversions. Tant Castellanos com Tost, han aprofitat la trobada per respondre les seves consultes, acollir algunes de les propostes i assessorar-los sobre les diferents línies de subvencions o activitats organitzades per la Generalitat que podrien ser d'interès per a cadascuna de les startups que han intervingut.

La secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost i Faus, i el secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, durant la trobada amb empreses i startups que participaran al congrés | Cedida
La secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost i Faus, i el secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos, durant la trobada amb empreses i startups que participaran al congrés | Cedida

De les 360 empreses, centres tecnològics i entitats catalanes que assistiran a l'esdeveniment tecnològic, 69 comptaran amb un estand al MWC i 291 al 4YFN. La Generalitat acollirà 107 d'aquestes empreses en els espais que promou a la fira, un 2% més que en l'edició anterior. 45 d'aquestes estaran a l'estand Catalonia al MWC, impulsat pel Govern a través de la Secretaria de Polítiques Digitals i Acció, i 37 en el del 4YFN. La Bioregió també acompanyarà 12 startups més, en el marc del Catalonia Health Innovation Ecosystem Pavilion, i l'ICEC, l'Institut Català de les Empreses Culturals, 12 més.

L'aposta catalana del MWC 2024: la supercomputació

Amb el lema Catalunya: modelant el futur amb la supercomputació, l'espai de demostració de l'estand Catalonia al MWC oferirà una singular proposta de caire humanístic que contrastarà amb l'entorn hipertecnològic del congrés. Martorell no ha volgut avançar informació rellevant als mitjans de comunicació, "per no fer espòilers", però ja ha avisat que l'espai serà molt cridaner: "no utilitzarà llums, ni píxels, ni ordinadors, ni cables, ni ferro". La demostració que s'oferirà al Mobile utilitzarà la metàfora del gra de sorra per explicar la importància i el poder transformador de la supercomputació per donar resposta als grans reptes globals. 

Més info: Barcelona accedeix a l’elit de la supercomputació mundial amb el MareNostrum 5

Martorell també ha compartit un segon objectiu: explicar als assistents del congrés que a Barcelona i Catalunya poden trobar un dels grans supercomputadors del món -el Marenostrum 5-". 

A banda dels estands de les empreses i de la demostració sobre el poder de la supercomputació, l'estand Catalonia de la Generalitat al MWC tindrà un espai dedicat a la difusió de la campanya Catalunya ens connecta, acollirà també un simulador de la Copa Amèrica i també oferirà una experiència de realitat virtual de Turisme Catalunya, lligada a aquest esdeveniment. 

Més informació
Mobile i ISE, palanques per al canvi de model productiu
Quant s'ha encarit el preu dels hotels per a la setmana del Mobile World Congress?
El MWC obre passarel·les
Avui et destaquem
El més llegit