Cambra i Generalitat proposen Relat per presidir la Fira de Barcelona

Miquel Valls presentarà el president de FemCat i CEO de MatHolding com a candidat de consens durant el pròxim consell general

Pau Relat és el CEO de MAT Holding i des del 2017, també de FemCat | Àngel Bravo Pau Relat és el CEO de MAT Holding i des del 2017, també de FemCat | Àngel Bravo

Pau Relat serà el pròxim president de Fira de Barcelona. Segons fonts de VIA Empresa, l'encara president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, ha acordat amb la Generalitat presentar la candidatura del president de FemCat i CEO de MatHolding a la presidència de Fira durant el pròxim consell general convocat per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per a mitjans de desembre. 

Més info: Cambra de Barcelona, un comiat entre correus

Així doncs, sembla que queda descartada l'opció de l'expresident d'Areas i conseller de Fira, Pedro Fontana, que fins ara era el nom que sonava amb més força. Tot i que era la principal aposta de Valls, el càrrec de conseller de Fontana caduca en un any i això hauria implicat que la seva presidència interina finalitzés a l'estiu de 2019. 

Amb el vistiplau de la Cambra de Comerç de Barcelona i la Generalitat, només queda que l'Ajuntament de Barcelona doni també el seu suport a la candidatura de Relat com a substitut del fins ara president de Fira de Barcelona, José Luis Bonet, que acumula dos anys de pròrroga per falta de consens en el relleu. 

De Bonet a Relat

Valls ja anticipava la jugada aquest mateix dimarts en una roda de premsa sobre infraestructures: "Estic convençut que trobarem consens i una solució com sempre l'hem trobat perquè aquesta història d'èxit que és Fira de Barcelona continuï". Els perfils de Bonet i Relat contrasten no només per la seva diferència d'edat, el primer va néixer al 1941 i el segon al 1968, sinó també per la seva trajectòria empresarial.

Valls: "Estic convençut que trobarem consens i una solució com sempre l'hem trobat perquè aquesta història d'èxit que és Fira de Barcelona continuï"

De vocació farmacèutic, Relat ha desenvolupat gran part de la seva carrera a MAT Investment Holding i presideix la Fundació Privada d'Empresaris (FemCat) des de principis de 2017 amb l'objectiu d'impulsar el talent amb "projectes relacionats amb l'educació a tots els nivells, la recerca" així com la transferència de coneixement i potenciar l'eix "Empresa i Societat" amb projectes de responsabilitat social i relació público-privada. El 2014 va rebre el premi EY com a Emprenedor Emergent.

Més info: Pau Relat: “No hi ha ens més social que l’empresa”

Per la seva banda, Bonet que va estudiar Dret ha dedicat tota la seva carrera professional a l'empresa familiar Freixenet, ara ja sota el nom Henkell Freixenet, alhora que presideix la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d'Espanya des de 2014 i la Fira de Barcelona des del 2004. 

Més informació
Enric Crous es presenta com a candidat a presidir la Cambra de Barcelona
Colau convoca el consell general de Fira de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit