Port Aventura vol que un terç de la seva energia sigui solar

El complex d’oci i turisme invertirà 6 milions d’euros en una planta fotovoltaica de 100.000 metres quadrats

Port Aventura | iStock Port Aventura | iStock

PortAventura World ha anunciat que la primavera del 2020 engegarà una planta fotovoltaica d’autoconsum de 100.000 metres quadrats, que farà que un terç del seu consum d’electricitat sigui solar.  Segons ha remarcat l’empresa, la futura planta fotovoltaica serà “la més gran en un ressort d’Europa”.

La planta comptarà amb 22.000 mòduls que proveiran d’energia el complex amb una potència instal·lada de 8,5MWp. Amb aquesta iniciativa evitarà l’emissió a l’atmosfera de 4.000 tones de CO2 a l’any, l’equivalent al CO2 que absorbirien 930.000 arbres.

PortAventura World ha assenyalat en un comunicat que la iniciativa s’emmarca dins de l’estratègia de responsabilitat corporativa, que pretén contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (OSD) de les Nacions Unides.

El director general de PortAventura World, Fernando Aldecoa, ha valorat la planta fotovoltaica com “una palanca per promoure el canvi cap a un món més sostenible i responsable”. Aldecoa ha subratllat que aquesta és una iniciativa que els permetrà mantenir-se “a l’avantguarda i continuar sent líders en sostenibilitat entre les destinacions turístiques de nivell internacional”.

Més informació
L'aposta sostenible de La Fageda: iogurts a granel i envasos de cartró
Expohogar BCNJoya estrena la seva edició més sostenible
Mobilitat sostenible per als empleats de la Diputació de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit