Port Aventura obté uns guanys de 31 milions d'euros

Recentment, el parc ha inaugurat una nova atracció amb una inversió de 25 milions

Imatge d'una atracció de Port Aventura | ACN - Roger Segura Imatge d'una atracció de Port Aventura | ACN - Roger Segura

Paesa Entertainment Holding, la societat que agrupa tot el negoci dels parcs i hotels de Port Aventura, va tancar el 2022 amb un benefici de 30,8 milions d’euros, una xifra que representa un increment d’un 260%. Pel que fa a la facturació, el complex ha assolit una xifra de 277 milions. Durant l’any passat, els hotels van superar els cinc milions de visitants, enfront dels 3,4 milions del 2021.

Actualment, Port Aventura té 91 milions d’euros de tresoreria. Entre les inversions més destacades apareix una despesa de 25 milions per impulsar la construcció d’una nova atracció. La notícia arriba pocs dies després que s’hagi donat a conèixer la voluntat de la propietat, els fons de capital risc Investindustrial i KKR, de vendre les instal·lacions per 1.000 milions d’euros.

El 18% dels visitants van arribar de França, mentre que un 7% correspon a la població del Regne Unit. En paral·lel a l’oci, a l’exterior del parc continuen les obres de la nova estació ferroviària. Aquest projecte contempla una inversió de 12,4 milions d’euros. El passat mes de juliol, el parc va inaugurar una nova atracció amb una inversió de 25 milions d’euros. L’espai, amb uns 700 metres de recorregut i una alçada de 12 metres, està estretament vinculat a una pel·lícula de videojocs. “Parlem d’una muntanya russa amb tecnologia puntera”, apunta David García, director general del parc. 

Els comptes del 2021 van registrar uns beneficis de 8,8 milions i 3,4 milions de visitants. Aquestes xifres tenen en compte l’activitat dels parcs i tot el negoci d’hotels vinculats al grup Port Aventura World. Durant l’any 2020, a partir de l’esclat de la pandèmia, Port Aventura només va estar operatiu uns 100 dies, fet que va comportar una caiguda del 84% dels ingressos. Els números es van començar a recuperar l’any passat amb una facturació consolidada de 165,3 milions d’euros. En temporada alta, el parc mobilitza una plantilla de 2.000 treballadors.

Més informació
Port Aventura, en venda per 1.000 milions d'euros
Port Aventura vol superar els 5,2 milions de visitants
Port Aventura reobre portes amb previsions optimistes
Avui et destaquem
El més llegit