• Empresa
  • Matadepera delecta amb l'exclusiu menú de Carme Ruscalleda als Premis Cambra 2024

Matadepera delecta amb l'exclusiu menú de Carme Ruscalleda als Premis Cambra 2024

L'esdeveniment ha tingut lloc a la Masia La Tartana on s'ha atorgat el Premi a la Millor Iniciativa Emprenedora, triat per votació dels assistents

Representants de Clarity Stethoscope SL, Polarimetrics i Trisquel IA Wellness | Cambra de Terrassa
Representants de Clarity Stethoscope SL, Polarimetrics i Trisquel IA Wellness | Cambra de Terrassa
12 de Juliol de 2024
Act. 12 de Juliol de 2024

"Aquest esdeveniment és d'una gran rellevància, no només per l'oportunitat de reforçar les relacions institucionals, sinó també pel valor que aporta a l'activitat econòmica de les nostres empreses locals". Amb aquestes paraules, Guillem Montagut, alcalde de Matadepera, ha inaugurat aquest dijous la celebració dels Premis Cambra 2024 de Terrassa amb l'exclusiu menú de la xef Carme Ruscalleda. L'esdeveniment ha tingut lloc en un entorn natural, al parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, concretament a la Masia La Tartana. En aquest escenari s'ha atorgat el Premi a la Millor Iniciativa Emprenedora, triat per votació dels assistents a través de mitjans electrònics i de forma presencial, a Clarity Stethoscope SL, de Sant Cugat del Vallès. Amb un 51% dels vots, aquesta empresa dedicada al disseny de dispositius mèdics ha superat les empreses Polarimetrics i Trisquel IA Wellness, totes dues de Terrassa.

 

Clarity Stethoscope SL, liderat per InésAlejandra Betancourt Torres i Jacqueline Torres en l'àmbit del disseny de dispositius mèdics, ha creat un projecte innovador que transforma un telèfon mòbil en un estetòscopi. Aquest dispositiu està dissenyat per ser utilitzat a casa per pacients amb malalties respiratòries cròniques o agudes. L'aparell s'acopla al telèfon mòbil i ja compta amb un prototip funcional validat.

En aquest escenari s'ha atorgat el Premi a la Millor Iniciativa Emprenedora, triat per votació dels assistents

La Masia La Tartana, com un espai destinat a posar en valor l'empresariat de la demarcació de la Cambra, ha acollit una nova edició dels Premis Cambra. Aquesta edició, especialment enfocada en empreses emergents i noves iniciatives empresarials, té com a objectiu reconèixer les companyies destacades en les categories de Millor Iniciativa Emprenedora, Internacionalització, Innovació, Sostenibilitat i Millor Trajectòria Empresarial. Les empreses guardonades en els Premis Cambra 2024 són: Malltex SA (empresa de Terrassa fundada el 1927, dedicada a la confecció de roba de ballet i patinatge), Circutor SAU (companyia de Viladecavalls establerta el 1974, especialitzada en el disseny, fabricació i comercialització de productes per a l'eficiència energètica) i Grup Crevin (empresa tèxtil de Terrassa, creada el 1976, enfocada en el disseny i producció de teixits per a la tapiceria) en les categories d'Internacionalització, Innovació i Sostenibilitat, respectivament.

 

"Ser dona i empresària en els anys 60 no era gens fàcil"

Núria Penina i Anfruns, la primera dona a rebre el Premi a la Trajectòria Empresarial
Núria Penina i Anfruns, la primera dona a rebre el Premi a la Trajectòria Empresarial | Cambra de Terrassa

Entre els guardonats, només una de les premiades ha parlat en nom de tots. Aquest rol l'ha assumit Núria Penina i Anfruns, la primera dona a rebre el Premi a la Trajectòria Empresarial, en reconeixement de la seva extensa carrera en el món del comerç. "Ser dona i empresària en els anys 60 no era gens fàcil", ha comentat la premiada. En aquell temps, el seu esperit emprenedor va identificar una oportunitat en el mercat d'articles i complements per a cerimònies femenines, començant amb un negoci de barrets personalitzats i bosses per a ocasions especials, que després va ampliar amb el comerç de calçat. Més endavant, va incorporar articles de roba interior i pelleria d'alta gamma. Actualment, gestiona sis botigues, quatre a Terrassa, una a Sabadell i una altra a Vic.

Núria Penina i Anfruns, la primera dona a rebre el Premi a la Trajectòria Empresarial, en reconeixement de la seva extensa carrera en el món del comerç

Per cloure l'entrega de premis, el quartet Jazzpirit ha interpretat música jazz mentre s'entregava la insígnia Escut d'Or a Marta Torrents, secretària general de la institució des de 2004 fins al 2019.

A més de l'alcalde de Matadepera, han assistit a l'acte uns 350 comensals del món empresarial de la demarcació territorial de la corporació terrassenca, representants polítics de l'àmbit empresarial, d'altres cambres catalanes i de la majoria dels ajuntaments de la demarcació, així com el president del Parlament de Catalunya, Josep Rull. Segons Rull, "Els països que avancen i progressen són països que tenen bons professors, que tenen bons servidors públics, països que tenen bons empresaris i empresàries". "Si aquests tres fonaments són sòlids, el país avança i progressa", afegeix el president.

Banquet gurmet amb signatura de Carme Ruscalleda

Carme Ruscalleda, reconocida chef de Sant Pol de Mar
Carme Ruscalleda, reconocida chef de Sant Pol de Mar | Cambra de Terrassa

Enguany, els Premis Cambra han adoptat un format de banquet amb un àpat especialment dirigit, presentat i dissenyat per als Premis Cambra 2024 per la reconeguda xef de Sant Pol de Mar, Carme Ruscalleda, i elaborat per la Masia Can Ametller. L'esdeveniment de lliurament de premis s'ha destacat per un reconeixement especial a les categories guardonades amb un maridatge gurmet creat per la xef catalana, qui compta amb set estrelles Michelin i és Doctora Honoris Causa per la UB, inspirat en cadascun dels premis. Ruscalleda ha subratllat que "som un país d'emprenedors, no deixem d'emprendre ni tan sols en moments d'adversitat", abans de presentar el menú gurmet.

La cuina de temporada ha destacat el valor i el sabor dels productes frescos, amb un toc únic i ple de personalitat, oferint una experiència culinària que explica una història en cada plat. El menú ha començat amb un vermut acompanyat de fruits de mar i ametlles. Com a primer plat, s'ha servit un deliciós gaspatxo sobre fruita i daus de formatge, seguit d'un bacallà amb favetes tendres com a segon plat. El tercer i últim plat ha estat una exquisida selecció de carn. Per a les postres, un delit de pastissets Dàcar, cafè i petits fours.

Cal destacar que tots els productes que componen la base del menú són d’empreses amb activitat a la demarcació o relacionades amb la Cambra de Comerç de Terrassa. Aquests patrocinadors són: Ametller Origen, Atrian Bakers, Cafès Novell, Carsa, Casa Gispert, Cellers Maset, Coca-Cola, Conserves BayMar, Iceland Seafood, La Frasera, La Sirena, Pastisart, Pastisseria Forn del Progrés, Raventós Basagoiti, Tacisa, Vinalium, i Abadal.