El Govern premia les iniciatives més innovadores en comerç urbà

La Generalitat també reconeix la trajectòria de 23 establiments comercials centenaris i de 12 comerços amb més de 150 anys d’història

El torronaire Àngel Velasco,de Torrons Vicens, tallant les barres de torró gegants El torronaire Àngel Velasco,de Torrons Vicens, tallant les barres de torró gegants

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, presideix avui el lliurament dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i als Establiments Centenaris de Catalunya.

Els premis, enguany en la seva 18a edició, són el reconeixement del Govern a les iniciatives més innovadores en comerç urbà, segons informen en un comunicat. La Generalitat també reconeix la trajectòria de 23 establiments comercials centenaris i de 12 comerços amb més de 150 anys d’història.

L’acte, que se celebra aquest dimarts al vespre al Palau de la Generalitat, compta també amb la participació de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i la presència de la directora general del Departament, Marta Felip, i el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer.

Premis a la Iniciativa Comercial 2017

El premis a la Iniciativa Comercial 2017 estan repartits en diverses categories. El premi a la Iniciativa Empresarial és per a Torrons Vicens d'Agramunt "per la seva innovació en el producte i canal de venda, i internacionalització de la marca". Aquest guardó s’atorga a la iniciativa més innovadora del comerç urbà que comporti, entre d’altres, la incorporació d’un nou concepte de fórmula comercial. 

El premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva Territorial, que reconeix els projectes de dinamització comercial impulsats per les associacions que hagin destacat pel foment del comerç de proximitat en el seu territori, és per a l'Associació de Placers del Mercat d’Olot. L'entitat rep el guardó pel projecte El placer virtual, "per la transformació del procés de compra i atenció al client mitjançant les noves tecnologies".

El premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva Sectorial, que distingeix els projectes dels sectors que suposin millores en els serveis al client i que impliquin l’increment de la rendibilitat de les empreses associades, és per a Libelista, de Barcelona. L'empresa ha estat premiada "per impulsar la cooperació com a mecanisme per afrontar la transformació digital, i potenciar els valors de les llibreries de proximitat".

El premi a la Millor Gestió Pública, que reconeix els ajuntaments o d’altres ens públics, pel seu suport al teixit comercial i per la seva implicació en el desenvolupament de projectes que impulsin el model català de comerç, és per l'Ajuntament de Manlleu, pel seu projecte “Manlleu Galeria d’Art”, una mostra d’art contemporani a locals comercials buits.  

Trajectòries

D’altra banda, la Generalitat també ha reconegut avui la trajectòria de Maria Costa i Lluís Sans per la seva dedicació i capacitat innovadora i la seva contribució al prestigi del comerç.

Pel que fa al reconeixement d’empreses o entitats del sector comercial, la Generalitat reconeix el Mercat de la Carn de Vilafranca de Penedès pels seus 135 anys, el Mercat de Tortosa pels seus 130 anys i, els Amics de la Rambla de Barcelona per la seva resposta espontània i solidària en els atemptats.

El Govern també ha volgut reconèixer, a títol pòstum, la trajectòria d’Enric Calvo, secretari institucional de Pimec, i per la seva "destacada trajectòria i suport al teixit econòmic i associatiu".

La Generalitat també ha distingit un total de 23 establiments centenaris per la seva trajectòria al servei del comerç. Així mateix, s’han reconegut 12 establiments comercials de cent-cinquanta anys o més d’història.

Establiments comercials amb 100 anys

Cal Gras, equipament de la llar i de la persona de Cardona

Casa Fonso, carnisseria xarcuteria de Torre de Cabdella

Carlota Segala Flors, floristeria de Sabadell

Forn Elias, fleca de Barcelona 

Forn Girvent, fleca de Balenyà

Baró Joiers, joieria, de Barcelona

Fruites Barberà, fruiteria, de Tortosa 

Cal Riera-Cansaladeria, xarcuteria, de Castellbell i el Vilar - El Borràs 

Gelats i Torrons Xixona Antonio Plá Ferrándiz, de Reus 

Ca La Rossa, carnisseria, de Sant Feliu de Codines

Ca Ralet, fleca, de Vallmoll 

Fonda Rita,  de Sant Hilari Sacalm 

Generació Forn Jordi Andreu, fleca, de Tarragona 

Forn La Llana, fleca, de Barcelona 

Forn de Pa degustació Checa, fleca, de Barcelona

Calçats Miralles, sabateria, de Granollers

Can Turret, polleria cansaladeria, de Sant Feliu de Codines

Ca la Riteta, merceria, de Sant Boi de Llobregat 

Casa Indalesi, equipament persona, de Vilafranca del Penedès 

Forn Pere Mas, fleca, de Calldetenes 

Farmàcia Barnolas, farmàcia de Centelles 

Petit, marroquineria i viatge, de Sabadell

Farmàcia Aribau 18, de Barcelona 

Establiments comercials de 150 anys o més

Cal Mosso, fleca, de Vilassar de Dalt 

Calçats Freixa, sabateria, de Banyoles

Casa Gispert, alimentació, de Barcelona

Antiga farmàcia Genís R, de Vic 

Forn Viñas, fleca, de Castellar del Vallès

Falgarona Sabaters, sabateria de Figueres

Estanc, de la Palma de Cervelló

Moli d'oli Rafeló, molí d'oli del Perelló

Pastisseria Sala, SL, pastisseria de Sant Andreu de Llavaneres

Pastisseria Santa Clara, pastisseria de Barcelona 

Forn Artesà Sant Jordi, fleca de Barcelona

Cortines Castany, equipament llar, de Mataró

Més informació
Els empresaris de Terrassa se citen als Premis Cambra
Torrons Vicens, Moritz i Llagurt triomfen als premis Pimec
Els Premis Cambra destaquen l’empresa com a motor de canvi
Avui et destaquem
El més llegit