El RACC participa en un projecte que detecta accidents de ciclistes

L'objectiu d'aquesta iniciativa és reduir la sinistralitat a les carreteres

El RACC és una de les entitats que participa en el llançament de l'aplicació Flare, una eina que permet detectar, automàticament, accidents de ciclistes en temps real. Aquesta iniciativa s'emmarca en un projecte de la Federació Internacional de l'Automòbil. L'objectiu és millorar la seguretat del col·lectiu ciclista i, a la vegada, garantir el desplegament dels serveis d'emergència.

Una vegada superada la fase de desplegament de l'eina, les dades obtingudes s'analitzaran per impulsar propostes de millora. El RACC i la FIA actuen d'acord amb els propòsits de seguretat viària de les Nacions Unides. En paral·lel a l'eina Flare, l'entitat catalana ha creat un servei de subscripció de bicicletes i patinets elèctrics a l'àrea metropolitana de Barcelona.

A més, des de la part acadèmica, el RACC elabora anualment el baròmetre del Ciclista Urbà de Barcelona. El darrer informe d'aquest àmbit, publicat el passat mes de juliol, indica que 9 de cada 10 ciclistes no tenen una xarxa òptima per fer els seus desplaçaments habituals. En aquesta línia, el 82% dels robatoris de bicicletes a Barcelona es produeixen en estacionaments públics al carrer.

Més informació
El RACC i la UIC promouen la formació universitària
El RACC impulsa un equip femení de ciclisme
El RACC aposta per la micromobilitat com a servei
Avui et destaquem
El més llegit