Renovar contractes a pesar de la COVID-19

Correus anuncia renovacions als seus 7.700 treballadors i Línea Directa assegura el manteniment de la plantilla

Les bústies intel·ligents de Correus | Cedida Les bústies intel·ligents de Correus | Cedida

Correus ha renovat automàticament tots els contractes de durada determinada, necessaris per a llocs operatius d'atenció al client en oficines, de distribució i de logística, que vencen a final d'aquest mes de març i que ascendeixen a més de 7.700 en el conjunt del país. Correus, com a prestador del servei públic postal en tot l'Estat, està preservant la continuïtat del servei amb el personal estrictament imprescindible: 13.409 empleats.

Més info: Damm presenta un ERTO a la seva planta del Prat

Aquesta mesura excepcional ha estat aprovada en la Comissió d'Ocupació Central, celebrada aquest dijous per multiconferència amb les organitzacions sindicals, amb l'objectiu de trobar, de manera conjunta, la millor solució per als professionals. L'empresa assegura que "es tracta d'una decisió que s'emmarca en el convenciment que, en aquestes circumstàncies adverses, la responsabilitat de Correus com a empresa pública és la de protegir a les persones que estan prestant els seus serveis en la companyia".  A més, també han anunciat que reforçaran la plantilla per a continuar garantint la prestacions del servei postal universal. 

Línea Directa es compromet a mantenir els seus 2.400 empleats 

També Línea Directa ha emès un missatge positiu afirmant que preserva els llocs de treball als seus 2.400 empleats, i ha anunciat la seva intenció de no procedir a realitzar Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE) mentre duri l'Estat d'alarma. La companyia ha aconseguit implantar el teletreball per a seguir de manera estricta les recomanacions de les autoritats sanitàries sobre les mesures de prevenció enfront de la COVID-19. Així, la companyia ha aconseguit que el 100% de la seva plantilla treballi en remot. 

Sanitas també ha assegurat que no té plans per a acomiadar empleats, "tots els treballadors del grup són necessaris per a la gestió d'aquesta emergència". Han destacat que aquest mes de març han contractat a 156 professionals i no hi ha hagut cap acomiadament des de la declaració de la pandèmia. 1.900 empleats treballen als centres hospitatalis que gestiona la companyia. 

 

Més informació
ERTO a Can Barça, per a jugadors i personal no esportiu
Freixenet llança un ERTO als seus comercials
Meliá Hotels presenta un ERTO de 8.382 treballadors pel coronavirus
Avui et destaquem
El més llegit