Ressaca electoral: Eines de País demana a Santacreu una direcció de la Cambra "oberta"

La candidatura independentista apunta que "no entendria que la Cambra experimentés un gir de 180 graus i abandonés la feina feta"

Mònica Roca i Toni Fitó, representants de la candidatura Eines de País, durant el seguiment de les eleccions a la Cambra de Comerç | ACN Mònica Roca i Toni Fitó, representants de la candidatura Eines de País, durant el seguiment de les eleccions a la Cambra de Comerç | ACN

Dues setmanes després de la fi de la gran pugna electoral que havien mantingut la candidatura que buscava revalidar el seu segon mandat Eines de País-Un pas més i l’alternativa Va d'Empresa, amb la victòria de la segona, arriben els primers comunicats, després de les primeres reaccions. En aquesta ocasió, els independentistes demanen "una direcció de la Cambra oberta que representi la totalitat del plenari i respecti totes les sensibilitats" amb la mirada posada en el plenari del 9 d'octubre que escollirà el comitè executiu de la institució.

"No s’entendria que la Cambra experimentés un gir de 180 graus i s’abandonés una feina feta que ha donat bons resultats i que compta amb un altíssim nivell d’acceptació per part de l’empresariat barceloní i català", continuen des d'Eines de País. En aquesta ocasió recorden que van ser la candidatura que "va guanyar les eleccions en número de vots" i que van obtenir 21 de les 52 vocalies en joc. Tanmateix, la candidatura Va d’Empresa els va superar en vocalies i en va guanyar 26, mentre que la resta d'epígrafs van ser guanyats per candidats independents: Saba, Banc Sabadell, Gym Online GR2020, Promoción Hotelera Layetana i Marta Gento. Tot i que, previsiblement, tal com va avançar VIA Empresa, s'espera que donin suport a Va d'Empresa.

Més info: Salta la sorpresa a la Cambra de Barcelona: Josep Santacreu guanya i pot aconseguir majoria absoluta

Des de la candidatura apunten que durant l’anterior mandat, "tot i que Eines de País va tenir una sòlida majoria absoluta, la majoria de les decisions adoptades han comptat amb el vot unànime del plenari o amb un suport amplíssim". I llancen un dard final: "la Cambra de Comerç ha de continuar situada en el marc del sentit general del país i de les seves institucions, és a dir, dins la amplíssima majoria que defensa el dret a decidir del poble català i l’assoliment dels màxims nivells de progrés, creixement econòmic, sostenibilitat i benestar": 

Santacreu es prepara per la presidència

Entrevista a Josep Santacreu | VIA Empresa
Entrevista a Josep Santacreu | VIA Empresa

En una entrevista publicada a VIA Empresa un dia després de conèixer els resultats, el guanyador de les eleccions i exdirectiu de DKV Josep Santacreu, declarava que es preparava per assumir la presidència de la Cambra de Barcelona els pròxims 4 anys. Respecte als resultats, destacava que "presentaven 46 candidats dels 52 epígrafs perquè van decidir que en alguns epígrafs hi havia candidats independents, que no volien estar dins de cap candidatura, que representaven el millor candidat per aquell epígraf". Tanmateix, no obvia que desitjaven aquests resultats, "però pensàvem que aniríem més justos". També els va doldre que Colonial no guanyés el seu epígraf ni tampoc els independents representats per Bonpreu.

La llista alternativa Va d'Empresa ha aconseguit 26 dels 52 epígrafs en joc i té assegurats 5 vots dels independents i possiblement 6 vots extres de les patronals

Respecte al suport dels independents, Santacreu té clar que no cal obrir negociacions "perquè ja ho han fet i tenen garantit suficient suport per obtenir la majoria". Finalment, pel que fa al suport de les patronals (Foment i Pimec), "creuen que amb la proposta que representa Va d'Empresa, no haurien de tenir cap problema per comptar amb el seu suport".

Més informació
Josep Santacreu: "Volem tenir la millor cambra de comerç del món"
5 claus (i un bonustrack) per entendre la victòria de Josep Santacreu a la Cambra
Avui et destaquem
El més llegit