Ryanair està interessada a comprar Air Berlin

Només Lufthansa confirma estar en negociacions per adquirir part dels actius de l'aerolínia alemanya declarada insolvent, encara que podria haver-hi altres compradors

Un dels avions de Ryanair Un dels avions de Ryanair

Ryanair està interessada a comprar el 100% del capital d'Air Berlin, l'aerolínia alemanya declarada insolvent la setmana passada. Tot i així, la companyia aèria considera necessari tenir més dades sobre la situació finançera d'Air Berlin, segons ha informat el conseller delegat de la low cost irlandesa, Micahel O'Leary.

"Estaríem encantats de fer una oferta per la totalitat d'Air Berlin, però no sabem quant costarà la seva reestructuració, la quantitat de diners que perd i per què està perdent tants diners en un mercat en el qual nosaltres guanyem diners", ha afirmat O'Leary a Reuters.

En concret, O'Leary s'ha referit a informació sobre els contractes d'arrendament, els treballadors i les condicions en els aeroports on treballa per calcular el cost de la seva reestructuració.

Encara que només Lufthansa ha confirmat estar en negociacions per adquirir part dels actius d'Air Berlin, la britànica easyJet i TUIfly, així com la subsidiària de Thomas Cook, Condor, també podrien estar interessades en la companyia alemanya.

Air Berlin va anunciar el maig la cerca d'un soci després de la negativa d'Etihad Airways, que controla pràcticament un 30% del seu capital social, a seguir injectant diners en una companyia que acumula unes pèrdues de 1.200 milions d'euros en els dos darrers anys.

Més informació
Air Berlin fa fallida
Ryanair i Air Europa s'alien per combatre Iberia
El terrorisme incrementa les pèrdues d'airberlin
Avui et destaquem
El més llegit