El Sabadell surt del negoci hoteler i ingressa 35 milions d'euros

L'entitat financera es desfà dels darrers 11 establiments que no va adquirir Blackstone

El Banc Sabadell deixa el negoci hoteler El Banc Sabadell deixa el negoci hoteler

El Banc Sabadell ha completat la desinversió de tots els seus hotels amb la venda dels últims 11 establiments, amb els quals ha ingressat prop de 35 milions d'euros, han informat fonts de l'entitat. Es tracta d'immobles de mitja grandària situats a diferents punts d'Espanya que no es van incloure en el paquet adquirit per Blackstone l'any passat, segons publica aquest dimarts La Vanguardia. Amb aquesta operació, l'entitat financera abandona finalment el negoci hoteler.

El desembre de l'any passat, el Banc Sabadell va completar la venda del 100% de la seva plataforma de gestió hotelera Hotel Investment Partners (HI Partners) a Halley Holdco, entitat controlada per Blackstone Group, per un import de 630,73 milions d'euros i va obtenir unes plusvàlues de 50 milions. HI Partners posseïa una cartera de 14 hotels de categoria superior en propietat a Espanya, situats a les principals destinacions turístiques, amb més de 3.700 habitacions.

A més d'aquests, l'entitat presidida per Josep Oliu posseïa 11 hotels més que es van quedar els darrers anys en pagament pels deutes que tenien contrets els seus propietaris o fruit d'execucions hipotecàries per impagament. Es tracta d'hotels que no estan en primera línia de mar i de menor grandària, i l'últim venut ha estat el Barceló Estepona, que ha estat adquirit per Hotusa.

Més informació
El tàndem Sabadell-Godó fa el seu millor 'passing'
El Sabadell guanya 259,3 milions d'euros elevant el benefici un 32,7%
El Sabadell fa créixer Solvia: 70 franquícies pel 2018
Avui et destaquem
El més llegit