La salut s'ha convertit en una de les principals preocupacions de la societat, sobretot després de la pandèmia. Aquest fet provoca que la innovació en aquest sector sigui quelcom necessari i, per tant, moltes empreses estiguin disposades a crear, investigar i descobrir noves maneres d'avançar en el camp de la salut. Un exemple de la necessitat de millora i canvi és el Barcelona Dental Show, un congrés que aplega molts professionals del sector de la salut bucodental. "Volem cobrir tota la cadena de valor del sector bucodental, destacar professionals i recuperar la presencialitat aquí a Barcelona", afirma Leo Bernd, director del saló.
Aquesta convenció obre les portes del 2 al 4 de desembre, convertint-se així en un dels primers congressos de salut organitzats a la capital catalana des de la crisi ocasionada per la pandèmia: "És una oportunitat molt gran tornat a trobar-nos per parlar d'innovació en el sector bucodental", expressa Rafael Ruíz, director estratègic d'Atenció Primària i Salut de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, el saló espera reunir a unes 7.000 persones, el que suposarà, segons les xifres que preveu el mateix congrés, un impacte econòmic per a Barcelona d'uns 7 milions d'euros de manera directa i indirecta: "Barcelona és ideal per aquesta inversió perquè no només és una ciutat de congressos sinó que és un centre d'atracció de talent i un pol de la innovació", descriu Pau Solanilla, comissionat de Promoció de Ciutat.
El Barcelona Dental Show va de la mà del Congrés Nacional d'Odontologia Avançada, una demostració més del fet que la salut bucodental és un sector en desenvolupament. Només en aquest petit congrés dins del saló ja s'han confirmat més de 140 experts que no només presentaran les seves noves creacions sinó que compartiran experiències i actuacions que han anat fent al llarg dels anys. Però, no només això, sinó que alguns dels representants de les facultats d'odontologia del territori també presenten els seus plans d'estudi, perquè tal com explica Lluís Giner degà de la Facultat d'Odontologia de la Universitat Internacional de Catalunya: "A les universitats és on comença la innovació".
Un espai d'aprenentatge
Tot i la consistència en la necessitat d'innovar, el congrés posa els peus sobre terra definint el sector com a "poc preparat per a la innovació". Tal com explica Montserrat Conill, presidenta de la AHIADEC: "No hi ha prou educació innovadora en el sector per a continuar millorant les pràctiques, hem d'aconseguir solucionar aquest buit". Seguint aquesta mateixa línia, no tot el que hi ha en un congrés ha de servir per admirar sinó que moltes vegades també hi ha parts manuals i d'aprenentatge. Una opinió que debat Josep Maria Ustrell, vicedegà de la Facultat d'Odontologia de la Universitat de Barcelona qui recorda que el temps "els donarà la raó" i que des de les universitats estan disposats a ajudar a fer possible aquesta "necessitat de més educació", afegeix.
Conill: "Gaudirem de molts canvis perquè l'odontologia està innovant i creixent en terrenys disruptius"
El saló també ha obert un espai perquè els professionals puguin provar tècniques disruptives i conèixer les noves actualitzacions del món de la salut dental: "Hands-on és un espai d'aprenentatge i innovació per a professionals dins del saló", descriu Bernd. A part, dins de la part d'expositors, més de 100 firmes decideixen ensenyar les novetats de les empreses: "Gaudirem de molts canvis perquè l'odontologia està innovant i creixent en terrenys disruptius", recorda la presidenta de la AHIADEC.
El Barcelona Dental Show no només és un espai on descobrir noves tecnologies sinó que també serveix per crear sinergies entre professionals -que són el públic principal del saló-. Les diferents activitats de networking i els premis Advanced Dentistry Awards 2021 converteixen el congrés en un dels més esperats dins del sector, perquè tal com recorda el mateix director Leo Bernd: "La innovació i la necessitat de millorar són claus, sobretot en aquest sector".