Seat fabricarà des del Prat una nova caixa de canvis per al Grup Volkswagen

Sota el nom d'MQ281, la capacitat de fabricació màxima de la nova tecnologia será de 450.000 unitats i serà de sis velocitats

Seat fabricarà una nova caixa de canvis per al Volkswagen Seat fabricarà una nova caixa de canvis per al Volkswagen

La marca automobilística espanyola Seat, en el seu centre Seat Components, inicia la producció de la nova caixa del canvi MQ281 de sis velocitats que s'utilitzarà en models de les marques Seat, Volkswagen, AudiSkoda, segons informa l'empresa, i que comptarà amb una capacitat de fabricació anual màxima de 450.000 unitats.

Més info: Seat inverteix 57 milions d'euros a la Zona Franca per assumir més producció

Seat apunta que la fabricació d'aquest component representa "un reconeixement" del grup a la feina de Seat Components, planta situada al Prat de Llobregat i que compta amb instal·lacions de fosa, mecanitzat, muntatge i bancs de prova.

Aquest centre va tancar el passat exercici amb un volum de producció de prop de 700.000 caixes de canvi del model MQ200. D'aquesta xifra de fabricació, el 56% de les unitats assemblades s'exporten a altres països.

El vicepresident de Producció i Logística de Seat, Christian Vollmer, assegura que Seat Components és una planta "clau" per a la companyia i destaca que amb aquesta adjudicació, també ho és per al grup Volkswagen. "Amb la nova caixa del canvi, podrem elevar el sostre de producció fins a 3.500 unitats al dia i ens permetrà mantenir la planta com un centre de referència en termes d'eficiència, productivitat i qualitat. A més, la transmissió MQ281 permet reduir tres grams de diòxid de carboni (CO2) per quilòmetre en cada vehicle respecte a un canvi equivalent", afegeix.

Per la seva banda, el president del comitè executiu de Volkswagen Group Components, Thomas Schmall, afirma que l'inici de la producció del nou MQ281 mostra els avantatges de la nova àrea de Group Components.

En aquest sentit, destaca que en la companyia es fan servir centres multimarca per a la configuració de les fàbriques i per a la producció, la qual cosa permet disposar de la llibertat i flexibilitat que necessiten de manera urgent per a la transformació cap a la mobilitat elèctrica.

Més informació
Seat ven un 10,5% més en un maig històric
El primer vehicle 100% elèctric de Seat té 420 quilòmetres d'autonomia
Seat, pitxitxi industrial de l'Estat espanyol
Avui et destaquem
El més llegit