CA | ES

Serveis mínims del 40% durant la vaga de Renfe

La segona jornada d'aturades convocada per al 14 d'agost provoca la cancel·lació de 325 trens

Durant les hores d'aturada, només circularan 4 de cada 10 trens | ACN Durant les hores d'aturada, només circularan 4 de cada 10 trens | ACN

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment han establert un serveis mínims del 40% per als trajectes de Rodalies durant la vaga parcial convocada pel sindicat CGT a Renfe pel dimecres 14 d'agost. Així, entre les 12 del migdia i les quatre de la tarda i de vuit del vespre a la mitjanit només circularan quatre de cada 10 trens, mentre que fora d'aquestes franges el servei serà l'habitual. D'altra banda, durant el període d’aturades parcials, la mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s’assegurarà amb un servei del 78% dels trens afectats, que són aquells que es realitzen amb personal de Barcelona. Pel que fa els serveis Avant el serveis essencials són del 65%.

La segona jornada d'aturades convocada ha provocat la cancel·lació d'uns 325 trens, entre AVE, Llarga Distància, Mitja Distància i Mercaderies, segons es desprèn de la resolució de serveis mínims fixats per Foment. 

Més info: Renfe convoca vaga pel pont del 15 d’agost

Segons ha explicat Renfe, els viatgers que resultin afectats per l'aturada podran sol·licitar un canvi o reemborsament del bitllet sense cap cost addicional. La convocatòria es repetirà el pròxim 30 d'agost i l'1 de setembre, coincidint amb l'operació tornada. El passat 31 de juliol ja es va celebrar una primera mobilització, que va tenir un seguiment que no va arribar al 3%, segons la companyia.

La CGT ha convocat aquestes aturades per reclamar diverses millores, com un augment de les taxes de reposició, la conciliació familiar, que s'aturi l'externalització dels serveis o el dret a promoció interna, entre d'altres. Segons el sindicat, amb la manca de personal no és possible "mantenir i garantir la prestació d'uns serveis de qualitat i garants d'un ferrocarril per a la majoria" i demana que es compleixi el reial decret 6/2018 referent a l'augment dels llocs de treball i a la reducció de la jornada setmana a 37,5 hores a la setmana.

Més informació
Renfe també farà vaga aquest estiu
Vaga de Renfe i Adif en l'operació sortida i tornada de Nadal
Avui et destaquem
El més llegit