Sony tria Barcelona per obrir el seu nou centre d'intel·ligència artificial

Des de la capital catalana, la companyia desenvoluparà sistemes d’IA per accelerar nous descobriments científics i projectes vinculats a la gastronomia

iStock 1628553826 iStock 1628553826

Sony AI, una divisió de Sony Research -filial de la multinacional japonesa Sony Group Corporation-, ha escollit Barcelona per establir el seu nou centre de desenvolupament d'intel·ligència artificial, el segon que ubicarà a Europa. La nova oficina, que actuarà com a centre de la divisió a la regió, se centrarà en el desenvolupament de sistemes d'IA que donin suport als científics en investigacions complexes per accelerar nous descobriments científics així com en projectes vinculats a la gastronomia.

Per establir-se a Catalunya, Sony AI ha comptat amb el suport del Govern a través d'Acció. Sony AI, que va ser fundada per Sony Group Corporation l'any 2020, ja té oficines especialitzades en desenvolupament d'IA al Japó, Suïssa i els Estats Units.

Sony AI és una divisió de Sony Research, la filial de la multinacional japonesa Sony Group Corporation

Segons el president de Sony AI, Michael Spranger, Catalunya compta "amb moltes universitats de recerca amb programes d'IA i organitzacions clau en ciència i tecnologia". Spranger assegura que "estem orgullosos d'ampliar el nostre treball per donar suport als creadors en aquest entorn obert i innovador, així com d'aprendre i col·laborar amb la comunitat".

Per la seva banda, pel conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, "des del Govern celebrem que una multinacional líder mundial com Sony hagi escollit Barcelona per ubicar el seu primer hub de desenvolupament d'IA al sud d'Europa. Aquest projecte estratègic d'inversió demostra que Catalunya és un dels ecosistemes més desenvolupats des del punt de vista tecnològic i científic d’Europa”.

Més info: Catalunya triplica el nombre d’empreses dedicades a la IA en els últims cinc anys

"Estem desitjant començar a construir ponts de col·laboració entre Sony AI i l'ecosistema local d'universitats, centres de recerca, startups i empreses per contribuir al desenvolupament de la intel·ligència artificial des de Barcelona, ​​la tecnologia que definirà la competitivitat empresarial en els pròxims anys", subratlla Torrent.

La intel·ligència artificial a Catalunya

Segons un estudi recent d'Acció, Catalunya compta actualment amb 488 empreses que es dediquen a la intel·ligència artificial, gairebé el triple de les que hi havia el 2019, l’últim any del qual es disposen dades. Segons el document, la IA ja genera un volum de negoci de 2.155 milions d’euros (un 60% més que el 2019), el més elevat d’entre les noves tecnologies exponencials a Catalunya. Les gairebé 500 empreses catalanes que es dediquen a aquesta tecnologia generen actualment 14.525 llocs de treball, un 71% més.

Més informació
50.000 euros anuals, en formació constant i expert en IA: així són les feines del futur
La IA posa "el món (empresarial) a prova": "Cal redissenyar l'empresa"
La IA generativa, un nou repte per a la visibilitat digital del català
Avui et destaquem
El més llegit