Suara Cooperativa eleva la facturació un 13%

L’empresa d'economia social incrementa el volum de negoci fins als 75,9 milions d’euros l’any 2016

Imatge de l'assemblea de Suara Cooperativa al juny del 2017 Imatge de l'assemblea de Suara Cooperativa al juny del 2017

"Si camines sol, aniràs més de pressa. Si camines acompanyat, arribaràs més lluny", és un dels lemes de Suara Cooperativa. L'empresa d'economia social segueix caminant acompanyada dels seus socis, i segueix creixent amb pas ferm. La cooperativa tanca l’exercici elevant la seva facturació un 12,65% passant dels 67,4 milions d’euros als 75,9 milions l’any 2016. Un volum de negoci que ha vingut acompanyat també amb un reforç de la solvència financera de la companyia, que ha incrementat els seus fons propis fins a 14,9 milions d’euros.

Un 64% dels ingressos de la cooperativa corresponen a l'eix de Salut, promoció de l'autonomia i atenció a la dependència. D'aquests ingressos, la major part es corresponen al Servei d'Atenció Domiciliària.

L’Assemblea General Ordinària celebrada el 10 de juny a la Fira de Girona va donar el vistiplau al tancament de l’exercici econòmic 2016, un any en què el gegant del tercer sector també ha batut rècord d’ocupació elevant els llocs de feina creats fins a 3.284 (dels 2.819 d’un any abans) i donant feina a 1.074 persones sòcies de treball de la cooperativa, elevant en gairebé un centenar el nombre de persones sòcies.

Aquest creixement de la facturació, dels llocs de treball i de les sòcies i socis de Suara és també conseqüència d’un increment del nombre de projectes gestionats per Suara, que ha sumat fins a 205 serveis l’any 2016, així com del nombre de persones ateses, que s’ha elevat fins a 40.344 persones.

“Basant-se en els principis de l’economia social i l’organització sense ànim de lucre, l’Assemblea de Suara també ha donat el vistiplau per a la reinversió d’una part dels excedents cooperatius a la transformació de l’entorn, fent un nou exercici de responsabilitat social corporativa”, expliquen en un comunicat des de la cooperativa. D’aquesta manera, apunten, “els socis i les sòcies escolliran un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible establerts per les Nacions Unides i es dotaran de pressupost un mínim de 10 projectes”, ratificant el compromís social de Suara.

La cooperativa ha rebut també dos reconeixements pel model organitzatiu, per part de La Confederació 2017, i per la creació de llocs de feina de qualitat, per part de la Confederació de Cooperatives de Catalunya.

Suara Cooperativa és una empresa d'economia social amb més de 30 anys d'experiència en el sector de l'atenció a les persones. Desenvolupa la seva activitat en els àmbits de d'educació i formació (escoles bressol, escoles d'adults, formació ocupacional), serveis socials (dones, famílies, infants, joves), benestar personal i promoció de l'autonomia (Serveis a la llar, a persones grans i persones amb necessitats de suport), i ocupació i treball.

Més informació
Suara, una cooperativa de 70 milions d'euros
"Una empresa de l'economia social no té perquè ser una cooperativa"
Suara factura 67,4 milions d'euros el 2015
Avui et destaquem
El més llegit