Els supermercats de Glovo, paralitzats per la vaga dels treballadors

CCOO de Catalunya qualifica d'"èxit" els primers dies d'aturades i en convoca més per al cap de setmana que ve

Una concentració dels treballadors dels supermercats de Glovo a Barcelona | ACN Una concentració dels treballadors dels supermercats de Glovo a Barcelona | ACN

La vaga dels treballadors dels supermercats de Glovo a Barcelona ha obligat l'empresa a retirar el servei de l'aplicació. Durant els tres primers dies d'aturades i mobilitzacions, l'empresa no ha pogut servir comandes des dels sis establiments de Glovo Market que té a la capital catalana. CCOO ha qualificat d'"èxit" la convocatòria i ja ha cridat els treballadors a fer vaga el cap de setmana que ve. 

Els empleats reivindiquen una millora de la situació laboral, que consideren que és "precària" i d'"abús", "mentre l'empresa guanya diners a cabassos". Segons el sindicat, els sous no arriben al Salari Mínim Interprofessional, no es paguen les vacances, no es compleix amb els intervals de descans ni les baixes mèdiques. A banda, la representació dels treballadors denuncia que no hi ha un establiment amb lavabos, aigua i vehicles a disposició dels empleats.  

Més info: Els treballadors dels supermercats de Glovo faran vaga

L'objectiu de la vaga, segons CCOO, és negociar la contractació directa de la plantilla, ja que molts dels treballadors operen en règim d'autònoms o estan contractats a través d'ETT. De moment, el sindicat assegura que Glovo no s'hi ha posat en contacte i que, si no hi ha cap reacció per part de l'empresa, seguirà la vaga. 

Més informació
Primera setmana de la ‘Llei Rider’: un desenllaç previsible
Neix una alternativa local per plantar cara a Glovo
Avui et destaquem
El més llegit