Els treballadors dels supermercats de Glovo faran vaga

CCOO de Catalunya convoca nou dies d'aturades per als empleats dels sis centres que té l'empresa a Barcelona

CCOO convoca vaga per als treballadors dels supermercats de Glovo | Cedida CCOO convoca vaga per als treballadors dels supermercats de Glovo | Cedida

Els treballadors dels supermercats propis que té Glovo a Barcelona faran vaga. CCOO de Catalunya ha convocat nou dies d'aturades per als empleats dels sis Glovo Market que té l'empresa a la capital catalana. Serà els dies 27, 28 i 29 d'agost i el 3, 4, 5, 10, 11 i 12 de setembre, amb l'objectiu de reclamar millores en les condicions de feina. 

Els empleats que hi treballen estan contractats a través d'una ETT, fet que des del sindicat consideren "injustificable" en ser posicions estructurals i no de caràcter temporal. A banda, s'han convocat mobilitzacions als centres, situats als carrers Marina, Girona, Francesc Carbonell, Consell de Cent, Travessera de Dalt i Via Laietana.   

Altres de les reivindicacions que fan són l'augment del valor de l'hora treballada -que actualment no inclou la part proporcional de vacances i no es contempla un increment els dies festius-, la inclusió de les despeses de transport, que també s'introdueixi un complement per al treball nocturn i en dies de pluja, etc.  

Més info: Primera setmana de la ‘Llei Rider’: un desenllaç previsible

Aquesta vaga i protestes s'afegeixen a les concentracions de riders durant diversos dies consecutius arrel dels canvis en la retribució introduïts per l'empresa. Els repartidors de Glovo van denunciar durant cinc dies seguits davant la seu de l'empresa el nou sistema, que, segons els treballadors, augmentava la competència entre ells. La companyia va rectificar part del canvi com a resultat de les mobilitzacions. 

Més informació
Glovo compra tres empreses de Delivery Hero per 170 milions d'euros
Uber Eats subcontractarà els 'riders'
Avui et destaquem
El més llegit