TAI Smart Factory multiplica per 10 el negoci a Amèrica Llatina en tres anys

L'empresa catalana factura 1,8 milions d’euros i està present en 27 països d’arreu del món

TAI es va establir a Colòmbia a finals del 2016 | Cedida TAI es va establir a Colòmbia a finals del 2016 | Cedida

L’empresa catalana TAI Smart Factory, especialitzada en el desenvolupament de software en l’àmbit de la indústria 4.0, ha multiplicat per 10 el seu volum de negoci a l’Amèrica Llatina en tres anys, segons informa el Departament d'Empresa en un comunicat. TAI es va establir a Colòmbia a finals del 2016 amb l’obertura d’una filial, des d’on també dóna servei a plantes de producció d’altres països com Equador, Perú, Panamà o Mèxic.

Per aquest projecte, l’empresa catalana ha comptat amb el suport d'Acció a través de l’oficina a Bogotà. De fet, les oficines de TAI estan ubicades a les instal·lacions d'Acció a la capital colombiana. TAI ha desenvolupat un programari en línia que gestiona i controla el funcionament de plantes de producció en temps real. Aquest sistema, anomenat MES (Manufacturing Execution System), registra informació sobre la maquinària, la monitoritza i en verifica el funcionament per assegurar-ne la qualitat, al mateix temps que permet automatitzar i digitalitzar processos productius.

Segons explica el gerent de TAI Smart Factory, Antoni Graupera, l’objectiu dels seus clients “és optimitzar l’eficiència, la qualitat i disposar de la informació adient per a la presa de decisions”. “Estem parlant de la Indústria 4.0, de la digitalització de la manufactura, que farà que l’empresa tradicional que coneixem avui es transformi progressivament passant a ser una smart factory”, assegura.

Més informació
Level estrena ruta directa entre Barcelona i Nova York
La situació a Mèxic rebaixa un 2% els beneficis de Ciments Molins
L'ICF finança un 8% més d’empreses durant el primer semestre
Avui et destaquem
El més llegit