Tècnics tributaris de Catalunya i les Balears demanen una deducció de cotxes d'empresa del 35%

La nova normativa estableix que en una jornada de 40 hores setmanals només es podria aplicar un 23%

L'interior d'un cotxe de Seat | EP L'interior d'un cotxe de Seat | EP

Els Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears han demanat que la deducció dels cotxes d'empresa sigui d'almenys el 35%, després de la nota emesa per l'Agència Estatal d'Administració Tributària sobre els canvis relatius als vehicles cedits als empleats. D'acord amb aquesta nota, el percentatge de desgravació sobre l'IRPF i l'IVA s'ha d'ajustar al temps real que s'utilitzi a la feina i per calcular-ho s'agafarà de referència la jornada prevista al conveni col·lectiu. Fora de l'horari es considerarà una retribució en espècie al treballador. Els tècnics tributaris alerten que és un "nou capítol d'inseguretat jurídica" per les dificultats que comportarà a empresaris i professionals.

D'aquesta manera, si es pren de referència una jornada laboral de 40 hores setmanals, el percentatge deduïble serà d'un 23% i no un 50%, com fins ara. El president dels Tècnics Tributaris de Catalunya, Joan Torres, hi ha 56 hores de descans setmanal en les quals el vehicle està immobilitzat i no es poden comptabilitzar a ningú.

Per tot això, l'entitat suggereix aclarir i donar més seguretat jurídica en la tributació de l'IRPF i en l'IVA dels vehicles d'ús mixt cedits als empleats i crear uns paràmetres objectius que indiquin el percentatge deduïble, de la mateixa manera que ja es fa en altres països com Itàlia, França, Portugal o Alemanya.

Més informació
Josep Martínez (Saba): "El cotxe no és l'enemic, ho és la contaminació"
El primer cotxe elèctric fabricat a Tarragona, a punt per rodar
La fi de Seat i la mutació a la fàbrica de cotxes més gran de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit