Telefónica augmenta el benefici un 11,6% tot i ingressar menys

La facturació de la teleco cau un 1,4% fins al setembre però eleva la previsió d'ingressos

El president de Telefónica, José María Álvarez Pallete El president de Telefónica, José María Álvarez Pallete

Telefónica ha obtingut un benefici net atribuïble de 2.721 milions d'euros en els nou primers mesos del 2018, la qual cosa suposa un 11,6% més que els 2.439 milions d'euros que va guanyar en el mateix període de l'any anterior, segons ha informat la companyia, que ha revisat a l'alça el seu objectiu de creixement d'ingressos per al conjunt de l'exercici 2018.

Els ingressos de la multinacional espanyola s'han situat entre gener i setembre en els 35.776 milions d'euros, la qual cosa representa un descens de l'1,4% en comparació dels 38.846 milions d'euros dels nou primers mesos de 2017, encara que en termes orgànics la xifra de negoci repunta un 2,2%.

Per la seva banda, el benefici brut abans d'amortitzacions (Oibda) en els nou primers mesos de l'any s'ha situat en els 12.035 milions d'euros, un 2% menys en termes reportat, però un 3,8% més en termes orgànics, mentre que el benefici operatiu (Oi) ha estat de 5.454 milions d'euros, un 6% més en termes reportats i un 11,1% més en termes orgànics.

En el tercer trimestre de l'any, Telefónica ha obtingut un benefici net d'1.139 milions d'euros, un 35,8% més que els 839 milions d'euros de fa un any, mentre que la seva facturació es va reduir un 8,3% en termes reportats, però va augmentar un 2,7% en termes orgànics, fins als 11.699 milions d'euros.

Per la seva banda, el deute net del grup s'ha reduït per sisè trimestre consecutiu, fins a situar-se en els 42.636 milions d'euros a 30 de setembre, la qual cosa representa un descens del 9,7% en comparació de fa un any.

En un comunicat, la companyia destaca especialment que Espanya ha experimentat en el tercer trimestre "la millor activitat comercial dels últims deu anys", mentre que Regne Unit ha incrementat els seus ingressos de servei mòbil per novè trimestre consecutiu.

Després d'aquests resultats, Telefónica ha revisat a l'alça el seu objectiu d'ingressos per al conjunt de l'exercici, ja que creixeran entorn del 2% enfront de l'anterior estimació d'al voltant d'un 1%, malgrat l'impacte negatiu de la regulació, que restarà aproximadament 0,9 punts percentuals.

"Les millors tendències de creixement, la fortalesa i solidesa del negoci en el tercer trimestre i el bon posicionament operatiu als principals mercats ens permeten revisar a l'alça el nostre objectiu de creixement d'ingressos per 2018", ha remarcat el president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete.

Més informació
Telefónica i L'Hospitalet impulsen dos cursos gratuïts de Big Data
Telefónica guanya 1.739 MEUR malgrat l'impacte de les divises
Telefónica escull València pel seu centre de ciberseguretat
Avui et destaquem
El més llegit